Zonga, cel mai mare mare serviciu local de muzică, a ajuns la 500.000 de utilizatori în primul semestru al anului

Zonga, cel mai mare serviciu local de muzică din România, lansat în 2012 de echipa Trilulilu, a atins 500.000 de utilizatori înregistrați după primele șase luni ale anului, de patru ori mai mulți față de primul semestru al lui 2013 și dublu față de numărul total de utilizatori înregistrați în 2013.

Zonga, cel mai mare serviciu local de muzică din România, lansat în 2012 de echipa Trilulilu, a atins 500.000 de utilizatori înregistrați după primele șase luni ale anului, de patru ori mai mulți față de primul semestru al lui 2013 și dublu față de numărul total de utilizatori înregistrați în 2013.

Conform informațiilor Zonga, platforma a atras în primul semestru al anului o medie de 18.000 de utilizatori noi pe săptămână, ajungând la un total de 500.000 de utilizatori înregistrați la finalul lunii iunie, față de 120.000 în iunie 2013.

Creșterea numărului de utilizatori se datorează atât ratei de adopție accelerate a serviciilor de date, care facilitează accesul la streaming-ul online de muzică pe mobil, cât și eforturilor și investițiilor Zonga în conținutul premium.

„Conținutul de pe Zonga este îmbunătățit în permanență, încercăm să le oferim iubitorilor de muzică o experiență cât mai personală, de la posibilitatea de a-și crea propriile playlist-uri, la selecția de recomandări oferită de editorii noștri după diverse genuri muzicale, sau opțiunea de a asculta offline playlist-urile preferate. Cel mai tare ne bucură ritmul în care se mișcă partea de mobile. Suntem abia în prima jumătate a anului și deja consumul de muzică Zonga direct de pe mobil a crescut cu 50% față de tot anul 2013”, declară Sergiu Biriș, CEO-ul Zonga.

Potrivit acestuia, Zonga numără în prezent peste 24 milioane de melodii, față de 18 milioane la finalul lui iunie 2013, în baza parteneriatelor cu toate casele de discuri majore la nivel internațional, precum Universal Music, Sony Music, Warner Music, cu casele de discuri locale Cat Music, Roton și Media Pro Music, dar și cu producători independenți, atât din România, cât și din afară.

„Momentan avem peste 24 milioane de melodii listate pe Zonga, încercăm să le oferim utilizatorilor cele mai noi single-uri, albume și artiști, adăugăm în fiecare lună peste 10.000 de melodii noi. Până la finalul lui 2014, dorim să adaugăm alte câteva milioane de melodii în librăria Zonga, care vor fi rezultatul unor parteneriate pentru care discutăm deja”, adaugă Biriș.

Numărul ascultărilor înregistrate pe Zonga crește gradual, aprilie 2014 fiind luna record a primului semestru, cu 1,7 milioane ascultări, față de 1,5 milioane ascultări, cele mai multe din 2013, înregistrate în decembrie anul trecut.

Cele mai ascultate genuri muzicale de pe serviciul local de muzică sunt, în ordine, pop-ul, dance-ul, rock-ul, alternative rock-ul, muzica românească și hip-hop-ul.

În ceea ce privește cei mai ascultați și căutați artiști pe Zonga în 2014, Alex Velea domină topul în rândul artiștilor români, iar Eminem pe cel al artiștilor străini.

Abonații rețelei de telefonie Vodafone România beneficiază de condiții speciale la utilizarea Zonga, de la 3 luni gratuite de ascultare, până la gratuitate integrală în cazul anumitor abonamente RED. Traficul de Internet mobil la ascultarea muzicii prin Zonga este de asemenea gratuit pentru abonații Vodafone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel