Zgârie-norii păroși, noul design eco propus de suedezi

zgarie nor paros
zgarie nor paros

O companie suedeză de construcții a propus un design bizar pentru zgârie-nori.

Compania Belatchew Arkitekter a propus un design "cu păr" pentru o nouă clădire ce va fi ridicată în centrul Stockholm-ului, capitala Suediei. Deși la prima vedere, clădirea ar purta o perucă gigantică, în fapt, "firele de păr" sunt fibre subțiri care transformă energia eoliană în electricitate. Experții spun acest design bizar ar putea reprezenta viitorul în materie de design pentru clădiri înalte, potrivit Daily Mail.

"Belatchew Arkitekter vrea ca noul turn să aibă un aspect original și, în același timp, să profite de noile tehnici care ar putea crea parcul eolian urban a viitorului", spun reprezentanții firmei seudeze.

Noul tip de "centrale electrice eoliene" va putea fi folosit atât pentru clădirile vechi, cât și pentru cele noi. Energia produsă va putea fi folosită chiar de locuitorii clădirii, în acest mod reducându-se facturile.

Firma spune că designul bizar poate fi chiar folosit și ca o atracție turistică.

"Mișcarea constantă de paie creează un peisaj ondulator pe fațade. Ceea ce este de obicei considerat a fi static, cum este o clădire, dintr-o dată se trezește la viață și dă impresia de organism care respiră", au mai adăugat reprezentanții firmei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel