Val de critici, după ce China a betonat o porțiune din Marele Zid

Autorităţile din China se confruntă cu un val de critici după reparaţiile efectuate la anumite porţiuni din Marele Zid Chinezesc ce sunt acum prea netede şi arată ca un drum de beton, scrie Antena 3.

O porţiune de opt kilometri din situl aflat în Patrimoniul Mondial Unesco a fost reparată pentru a fi protejată de intemperii, iar la lucrări se pare că ar fi fost utilizate materiale precum nisip, var şi ciment, informează BBC citând media locale.

Potrivit celor declarate de către Ding Hui, şeful Biroului Local de Antichităţi din Liaoning, reparaţiile la structura veche de 635 de ani au avut loc în 2014, precizând că s-au astupat găurile, după care a fost adăugat un strat protector ca o pălărie. Oficialul a recunoscut însă că suprafaţa nu mai arată într-un mod ideal.

Internauții, indignații

Problema a ieşit la lumină după ce mii de utilizatori ai Weibo, reţeua de social media din China, au criticat lucrările de renovare.

Lucrările de reparaţii au fost catalogate drept minime şi crude de către Dong Yaohui, vicepreşedinte al Societăţii de Studii al Marelui Zid.

Marele Zid Chinezesc, inclus în Patrimoniul Mondial Unesco în 1987, a fost construit şi reconstruit continuu, din jurul anului 220 î.e.n. până în timpul dinastiei Ming, în preajma anilor 1600 când a devenit cea mai mare structură militară din lume. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel