Un membru CNSAS, atac la PROCURORUL GENERAL: În ce țară trăim?

Jurnalistul şi istoricul Florian Bichir, membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) se declară revoltat de anunțul procurorului general, Augustin Lazăr. În urmă cu o zi, procurorul general a confirmat că există o anchetă la DNA care vizează redactarea ordonanței de urgență privind modificarea Codului penal și Codului de procedură penală, adoptată marți seară de Guvernul Grindeanu.

”Pe mine mă interesează România, nu cele două extreme. Ați auzit astăzi știrea? O țară în care procurorul general amenință că arestează Guvernul? Procurorul general spune că a făcut dosare Guvenului. Deci, câștig politic alegerile, eu fac politica și procurorul general zice «Nu mă interesează. Vă fac dosar!». E conform legii să dai OUG, nu că e bună și făcută pe ascuns...

Citește și: Anchetă DNA ordonanță urgență. Chirieac: S-a terminat

E o extremă și e extrema celalaltă, în care vine ”statul de drept” și-mi spune mie procurorul general, pe care puteam să îl demit ca în Franța, «Nu mă intereseaƶă». Păi aunci la ce mai fac alegeri? Îmi spune procurorul general că a deschis dosar... În ce țară trăim?

E dreptul oamenilor să protesteze. Să sancționăm extremele, să nu o luăm razna. (...) O țară nu se guvernează în stradă. Pe de altă parte, nu am auzit nicăieri în lumea asta civilizată ca procurorul general să anunțe «Am făcut dosare Guvernului». Trăim într-o țară normală?”, a spus Florian Bichir. 

Citește și: DOSAR DNA pe tema ordonanțelor. Ce spune procurorul general

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel