“Sângele verde”, elixirul minune care îți reface sănătatea

Iarba de grâu are o istorie de peste 5.000 de ani, fiind folosită de vechii egipteni care au descoperit că îi menține sănătoși și le oferă vitalitate.

În lumea civilizată, consumul grâului tânăr a început mult mai târziu, în jurul anilor 1930, în urma rezultatelor obținute în cadrul unor experimente pentru a populariza planta.

Mod de preparare

Se iau 2-3 pumni de grâu, depinde câtă iarbă doriți să creșteți și se pun într-un borcan sau un vas de plastic (obligatoriu de izvor și nu cu clor de la robinet), apoi se lasă la înmuiat în apa de izvor 24 ore, timp în care mai amestecați de 2-3 ori.

După cele 24 ore, se clătește bine de 2-3 ori tot cu apă de izvor, după care se scurge apa și se lasă așa 3 zile cu un ziar deasupra. În aceste 3 zile, grâul se clătește de 3 ori pe zi, dimineața , dupa-amiaza și seara. După aceste 3 zile grâul ar trebui sa încolțească, apărându-i niște mustăcioare.

Din acest moment, grâul poate fi așezat pe un pat de pământ nechimicalizat, bob lângă bob, și chiar bob peste bob, de 1 deget, peste care se presară un strat subțire de pământ încât să astupăm grâul. Se uda odată dimineața, din abundență, iar seara doar stropiți sau pulverizați apa peste el. Grâul încolțește și iarba se ridică în sus. În aproximativ o săptămână, iarba ajunge la 10-15 cm înălțime când este gata tăiat și de stors.

Acum urmează stoarcerea ierbii și obținerea sucului, pentru un randament mai bun poate fi folosit un storcător manual cu ax melcat. Se poate folosi și un storcător pentru fructe, dar nu se produce la fel de mult suc . Se taie o mână de iarba cu ajutorul unei foarfece, se introduce în storcător și se obține sucul.

Citește și: Siminocul vindecă ficatul şi rinichii

Beneficiile sucului din iarba de grau

1. Clorofila se poate extrage din multe plante, însă iarba de grâu este superioară, deoarece conține peste 100 de elemente de care omul are nevoie.

2. Puternic detoxifiant al ficatului. Enzimele și aminoacizii prezenți în sucul de grâu ne pot proteja de carginogene mai mult decât orice medicament. Întăresc celulele, detoxifică ficatul și cursul sângelui.

3. Luptă împotriva tumorilor și neutralizează tumorile.

4. Transformă corpul nostru într-un mediu alcalin, în care boala nu se poate dezvolta. Abudența de minerale alcaline elimină mediul foarte acid din corpul nostru.

5. Conține toate mineralele de care omul are nevoie și vitamine, A, complexul de vit. B, C, E and K.

6. Reduce presiunea arterială, dilatând în tranzitul lui căile prin care sângele circulă.

7. Stimulează glanda tiroidă controlând obezitatea și tot ce ține de funcția acestei glande.

Excelent detoxifiant pentru organism

Sucul din iarba de grâu este un excelent detoxifiant, facilitând eliminarea din organism a toxinelor și grăsimilor în exces. Mai mult, sucul din iarba de grâu este unul din cei mai puternici detoxifianți pentru ficat, cu mult mai bun decât sucul de morcovi, de exemplu.

Reduce îmbătrânirea prematură

Sucul din iarba de grâu conține până la 70% clorofilă, iar asta înseamnă că protejează organismul împotriva factorilor cancerigeni. Cum se întâmplă asta? Clorofila conține enzime și superoxid dismutază, o enzimă care conține cupru și care se regăsește în celulele mature de sânge. Această enzima ajută, printre altele, la prevenirea procesului de îmbătrânire prematură.

Îmbunătățește aspectul pielii

Sucul din iarba de grâu îți face pielea mai curată și mai luminoasă. Pe lângă faptul că îl bei, acest minunat suc poate fi folosit ca un demachiant natural. Este suficient să torni suc verde peste corp atunci când faci baie și să lași să acționeze timp de 15 minute. Clătește apoi cu apă rece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel