Radu Tudor, rol esențial la venirea lui Mogherini la București- FOTO

Radu Tudor
Radu Tudor

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, este prezentă, vineri, la București. La forum a fost prezent ministrul român de Externe, Lazăr Comănescu. Jurnalistul Radu Tudor a avut un rol important. 

Federica Mogherini a amintit că Tratatul de la Lisabona a intrat în vigoare în 2009, "în mijlocul crizei financiare", dar că Uniunea nu a explorat niciodată abilitățile sale la adevărata valoare.

"Europa a dat mereu impresia că sare de la o criză la alta. Cred că trebuie să realizăm acum că managementul de criză nu este de ajuns. Am avut de-a face cu criza financiară, cu criza datoriilor și amenințări de securitate (...), trebuie să explorăm toate instrumentele noastre, care sunt deja acolo, așteptându-ne să le folosim, să realizăm cât de puternică este uniunea noastră. Trebuie să înțelegem ce funcționează în UE, ce nu funcționează, ce poate funcționa mai bine și ce poate fi schimbat", a subliniat Mogherini, potrivit Agerpres. Înaltul Reprezentant al UE a mai spus că respectiva strategie trebuie să aibă în vedere fiecare cetățean al UE.

”A fost un privilegiu sa moderez prezenta la Bucharest Forum a Inaltului Reprezentant al UE pentru Politica Externa si de Securitate, Federica Mogherini” a scris jurnalistul Radu Tudor pe Facebook. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel