Percheziţii la falsificatori de bani; implicaţi - un poliţist şi mai mulţi sârbi

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de la DGA au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări de falsificatori de bani, din care fac parte un poliţist român şi mai mulţi cetăţeni sârbi.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cursul anului 2015, în judeţul Timiş s-a constituit un grup infracţional organizat, specializat în activităţi de falsificare de monede şi punerea în circulaţie a acestora, din cadrul grupului făcând parte cetăţenii români S.L.C şi I.D., agent de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş - Secţia 2 Poliţie, precum şi mai mulţi cetăţeni sârbi.

De asemenea, în perioada 2015 - 2016, la solicitarea agentului de poliţie I.D., numitul B.S.P. a falsificat mai multe documente de identitate care au fost predate unui investigator sub acoperire din cadrul DGA, respectiv două cărţi de identitate, două paşapoarte şi un permis de conducere.

În dosar se efectuează cercetări faţă de cinci persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea de monede, punerea în circulaţie de valori falsificate, fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara vor fi aduse 15 persoane în vederea audierii, mandatele fiind puse în aplicare de către ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş. În cauză s-a colaborat cu autorităţile judiciare din Serbia în vederea documentării activităţilor infracţionale. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Jandarmeriei Române. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel