Oana Stancu-Mugur Ciuvică, cuvinte DURE. Oana Stancu: M-ați făcut penibilă. Nu mă așteptam la astfel de manevre

Oana Stancu i-a cerut explicații lui Victor Ponta cu privire la activitatea lui Robert Cazanciuc și implicarea în dosarul Bercea-Băsescu, cu privire la activitatea procurorilor DNA. Pe marginea subiectului prezentat, discuțiile în contradictoriu au continuat de această dată între Oana Stancu și Mugur Ciuvică.

VEZI ȘI: Oana Stancu, argumente de la CEDO în disputa cu Victor Ponta

Iată ce au discutat Oana Stancu și Mugur Ciuvică la emisiunea "La Ordinea Zilei", realizată de Dana Grecu:

Oana Stancu: Hotărârea CEDO spune că procurorii sunt subordonați ministrului. Subordonat nu este un termen folosit de mine. Scrie în Constituție. Legea este foarte clară și pentru mine, așa nespecialist. De aseară și până acum am primit foarte multe reacții din partea oamenilor de Drept care mi-au spus că această chestiune este așa cum o spun eu, dar nimeni nu are curaj să și-o asume.

Mugur Ciuvică: Cred că oamenii de Drept v-au spus că atâta timp cât legislația din România nu a fost schimbată în baza deciziei CEDO... Mai precis, dacă nu au schimbat legislația din România, oamenii de Drept cred că v-au explicat că până se schimbă legislația după decizia CEDO din '98, se aplică legea din România. Vă sugerez să-i dați bătaie cu schimbarea Constituției. Vreau să o felicit pe Oana Stancu – nu știu ce partizanate are – dar ar fi foarte bună de politică pentru că eu vorbeam de mere, iar Oana Stancu vorbea de fructe în general. Eu vorbeam de un pasaj din cât ați vorbit cu Victor Ponta vineri seară în care ați spus cu subiect și predicat că Robert Cazanciuc trebuia să-l cheme pe Nițu să-l întrebe de ce nu anchetează cutare lucru și cutare lucru. Eu atunci v-am spus că, lăsând la o parte Constituția care spune de autoritate și de control ierarhic în interiorul Procuraturii, nu cred că poate un ministru vreodată să cheme vreun procuror și să-i spună să ancheteze sau să nu ancheteze un caz.

Oana Stancu: Nu vreau să continui la infinit acest dialog cu Mugur Ciuvică. Dumnealui văd că știe ce mi-au zis specialiștii în Drept. Nu, nu mi-au spus că trebuie modificată legea, mi-au spus doar că trebuie aplicată. De asemenea, trebuie să fac un act de dreptate pentru cauza CEDO pe care Mugur Ciuvică a încercat să o defăimeze prin atribuirea unui individ din "Țigareta". Este vorba despre doamna Elisabeta Vasilescu care avea un dosar de retrocedare. Să nu spurcăm și cauza pentru că nu ne place.

Mugur Ciuvică: Hai să nu fim chiar atât de patetici, doamna Stancu! Lăsați-o încolo de treabă! Legile - peste tot în lume - pentru a le aplica trebuie să existe.

Oana Stancu: Ceea ce faceți în acest moment este manipulare! Opriți-vă! Este manipulare prin bruiajul dialogului! Ne cunoaștem de foarte mulți ani și știu ce puteți. De asemenea, telespectatorii cred că știu că atunci când Oana Stancu deschide gura, deschide gura având în față niște texte și o documentare. Așa că lăsați-mă să îmi spun punctul de vedere. Aveți avantajul că sunteți în studioul emisiunii, iar eu prin telefon. După ce închid telefonul nu aveți decât să mă porcăriți, m-am obișnuit. Probabil că s-a oprit Victor Ponta și continuați dumneavoastră.

Mugur Ciuvică: Cu ce sunteți obișnuită, doamna Oana Stancu?

Oana Stancu: Cu astfel de manevre pe care le fac politicienii. Nu mă așteptam să le faceți și dumneavoastră.

Mugur Ciuvică: Eu vă sfătuiesc să vă controlați un pic. Nu știu cu ce manevre sunteți obișnuită.

Oana Stancu: M-ați făcut penibilă. M-ați făcut patetită. M-ați făcut în toate felurile.

Mugur Ciuvică: Nu mai vorbiți de manevrele mele. Vorbiți despre manevrele dumneavoastră și de intoxicările dumneavoastră. Eu am vorbit de o speță clară - interferența ministrului de Justiție într-un dosar penal aflat pe rol. În rest, în vrăjelile dumneavoastră și ce-aveți de împărțit cu Victor Ponta... nu mă bag. Să fiți sănătoasă. Nu mă interesează. Nu mă băgați pe mine în bălăcărelile dumneavoastră cu Victor Ponta.

Oana Stancu: V-ați băgat singur într-un dialog la care culmea... premierul a răspuns civilizat. În fine, eu sper ca la nivel politic să existe curajul lămuririi acestor lucruri. Mi-aș mai dori să existe un interes clar pentru a avea o legislație clară și aplicată. Degeaba o avem dacă ne este frică să o aplicăm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel