KLAUS IOHANNIS PROCES ANI - INCOMPATIBILITATE. Alina Gorghiu, reacție după ce ÎCCJ a admis judecarea recursului ANI în procesul cu Iohannis

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a vorbit marți despre decizia ÎCCJ, care a admis recursul ANI în procesul cu prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis.

Citește și: Înalta Curte, decizie favorabilă Agenției Naționale de Integritate în procesul cu Iohannis

Alina Gorghiu a asigurat că, din punct de vedere juridic, candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale este definitivă și că "singura hotărâre emisă de o instanță judecătorească cu privire la situația în care ANI îl vede pe Klaus Iohannis este o hotărâre care îi dă dreptate acestuia". Ea a adăugat că "în recurs nu poate exista o altă situație" și că se va păstra hotărârea Curții de Apel Alba. 

"Ce se întâmplă acum, am mai spus, că este firesc să se dea un termen pentru a se putea judeca pe fond acest recurs. ANI a pierdut procesul intentat președintelui Klaus Iohannis încă de anul trecut, în vara lui 2013. Raportul Agenției a fost declarat nevalid și Klaus Iohannis a fost declarat compatibil (...) . Insist pe un argument pe care firesc ar fi să nu îl uite cei care vorbesc pe tema incompatibilității lui Klaus Iohannis: singura hotărâre emanată de la o instanță judecătorească cu privire la situația în care ANI îl vede pe Klaus Iohannis este o hotărâre care îi dă dreptate acestuia. Opinia noastră este că în recurs nu poate exista o altă situație și credem că va fi conservată hotărârea din fond a Curții de Apel Alba. Vă spun, candidatura este certă. Din punct de vedere juridic este definitivă. BEC a comunicat deja lista cu cei 14 candidați, Klaus Iohannis va ocupa una din cele 14 poziții pe buletinele de vot", a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, conform realitatea.net.

Vezi și: Iohannis are termen de judecată fixat peste două zile

Alina Gorghiu a subliniat că nu există "niciun fel de șansă ca acel dosar să se judece în campania electorală" și că "soluția nu poate fi alta decât cea confirmată de Curtea de Apel". 

"Decizia nu poate să fie decât favorabilă în cazul lui Klaus Iohannis. Pot să vă spun, candidatura este certă și va rămâne din partea ACL. Că le place unor competori sau nu, lucrul este confirmat de BEC și de Curtea Constituțională. (...) Din punctul meu de vedere, ca avocat, nu există niciun fel de șansă ca acel dosar să se judece în campania electorală, pentru că, dacă se va ține cont de termenele date de Înalta Curte, va fi undeva după 16 noiembrie, iar soluția nu poate fi alta decât cea confirmată de Curtea de Apel", a concluzionat purtătorul de cuvânt al PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel