Jurnalistul George Lixandru, cuvinte cutremurătoare: Anunțul unei morți așteptate

George Lixandru se află în a șaptea zi de grevă a foamei, după ce jurnalistul și poetul buzoian a înaintat în repetate rânduri cereri către Consiliul Judeţean prin care solicită un acoperiş deasupra capului. 

VEZI ȘI: INTERVIU. GEORGE LIXANDRU, publicist și scriitor, în greva foamei. "Dumnezeu să mă ierte!"

George Lixandru spune că nu va renunța la protest până când nu se va găsi o soluție în cazul său. Mai mult decât atât, publicistul amenință că se va sinucide.

Într-un editorial scris joi, George Lixandru anunță că va încheia socotelile cu viața pe 28 octombrie: "Prieteni, clipa aceea în care voi alege să mor nu va putea fi decât ziua de 28 octombrie 2014, cu cinci zile înainte de alegerea noului Președinte. Iar voi știți de ce!".

Iată întregul editorial semnat de George Lixandru:

Atunci când viața ta nu-și mai poate suporta prezentul, când orice încercare de a te redresa e boicotată sinistru de cei care sunt plătiți – și din taxele pe care le achiți și tu – să-ți păzească într-un anume fel existența, atunci moartea nu mai e un blestem, e o binecuvântare.

Astfel, dintr-o condiție a vieții, moartea se transformă într-o necesitate. Aceea de a muri demn, fără a face compromisuri cu călăii tăi pentru a prelungi o agonie care, în fapt, va avea același sfârșit. Iar a-ți transforma moartea într-o victorie asupra unui sistem care te-a condamnat deja la moarte, este sublimul unei vieți trăite sub bici.

Astfel, dai rost vieții tale de vită. Dai rost morții tale!

Pentru că dacă moartea ta ar putea deveni un semnal de alarmă pentru cei din jurul tău, ajutând la trezirea lor la realitate, ar însemna că vei continua să trăiești prin ei și printre ei, bucuros de sacrificiul pe care tocmai l-ai făcut. Ar fi ca un transplant al sufletului tău în sufletele lor!

Așadar, subsemnatul aștept doar clipa în care ecoul morții mele să aibă un răsunet cât mai mare în inimile românilor încă nedumeriți că nu sunt doar o turmă mânată spre abatoarele îmbuibaților de după decembrie '89, ci niște OAMENI care pot și trebuie să decidă singuri ce drum, ce cale își vor alege în viață. Fac parte dintre cei care cred că toți am venit pe lumea asta pentru a găsi o cale spre Adevăr.

Nu contează drumul pe care ți-l alegi; cizmar, croitor, țăran, intelectual, artist, muncitor, medic, nebun, bețiv ori drogat, fiecare are ori orbăcăie sa găsească o cale în labirintul către aceasta Golgotă care e Adevărul și pe care ne purtăm propria cruce. Însă, ceea ce mă sperie rău de tot este existența atâtor cârcotași de conjunctură, a urii dezlănțuite din senin și fără vreun motiv anume, a ignoranței crase a celor care, odată ajunși într-o funcție, hotărăsc cu zâmbetul pe buze care trebuie să fie drumul tău, crucea ta, te arată cu degetul și te inculpă că nu ți-ai trăit viața bine. Ignoranță care, în drumul spre Adevăr, nu este decât o ușă foarte grațios pictată pe un perete.  De aceea, prieteni, clipa aceea în care voi alege să mor nu va putea fi decât ziua de 28 octombrie 2014, cu cinci zile înainte de alegerea noului Președinte. Iar voi știți de ce!

George Lixandru, poet și jurnalist

Amintim că George Lixandru speră ca autorităţile să îl ia în seamă şi să-i repartizeze o locuinţă socială, demers pe care scriitorul l-a început cu un deceniu în urmă. Poetul s-a adresat şi primăriei Buzău, însă fără niciun rezultat. Petiţionarul nu are domiciliul în Buzău, ci în comuna Cislău. El a fost evacuat din casa în care a locuit cu chirie şi spune că va sta în greva foamei până când i se va da curs solicitării. 

Sursa: George Lixandru

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel