Interviu aniversar: Mezzo-soprana Ruxandra Donose, la 50 de ani

Mezzo-soprana Ruxandra Donose își sărbătorește marți ziua de naștere și a acordat un interviu pentru DC News. A vorbit și astăzi despre muzică și despre lucrurile de care are nevoie Opera.

Întrebată cum își petrece ziua de naștere, aceasta a răspuns: ”La Viena, împreună cu familia, muzica și prietenii.” Programul ei nu diferă foarte mult de cel al unei zile obișnuite, când mezzo-soprana își ocupă timpul cu ”studiu, repetiții, cei doi copii și prietenii”.

În afară de muzică, mărturisește că are ca pasiuni cititul, filmele, lucrul de mână și mesele cu prietenii.

În ceeea ce privește Opera, Ruxandra Donose crede că aceasta ”are nevoie de sinceritate, de emoție, nu doar de performanțe tehnice, trebuie modernizată în sensul în care nu este suficient doar să stai drept pe scenă și să cânți”.

Pe viitor și-ar dori să meargă cu bicicleta prin Europa, dar până atunci călătorește oricum pentru că are concerte și opere în Hamburg, București, Viena, Geneva, Paris și Lyon.

Ruxandra Donose s-a născut la 2 septembrie 1964, în București, într-o familie de muzicieni. A absolvit Conservatorul din București, apoi a studiat la Weimar și Viena. Repertoriul ei include roluri în opere de Mozart, Georg Friedrich Handel, Rossini, Jacques Offenbach, Engelbert Humperdinck, Leos Janacek, Strauss și Vincenzo Bellini. În repertoriul său se regăsesc peste 45 de roluri principale de operă, tot atâtea piese de rezistență din repertoriul vocal-simfonic și sute de lieduri.

Este căsătorită cu regizorul de operă Peter Pawlic și are doi copii, Max Tudor și Anna. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel