Încălzirea globală "a devenit o religie"

HOWARD BIN LADEN PRESSER
HOWARD BIN LADEN PRESSER

Fostul premier al Australiei, John Howard, a remarcat că fenomenul încălzirii globale este exagerat, iar pentru o parte a populației acesta a devenit o religie. Oamenii care cred că schimbările climatice vor avea efecte catastrofice au adoptat această idee ca pe o "religie surogat", a  comentat Howard, miercuri, la Londra, citat de The Independent.

[caption id="attachment_386019" align="alignleft" width="310"] John Howard, fostul premier al Australiei[/caption]

"Am fost agnostic cu privire la schimbările climatice. Nu resping categoric avertizările din ce în ce mai dese, dar simt în mod instinctiv că aceste alarmări sunt exagerate", spune fostul premier.

El îi descrie pe cei care invocă efectele periculoase ale schimbărilor climatice drept "zeloși" pentru care această cauză "a ajuns să țină locul unei religii".

"Suportul la scară largă a publicului pentru acțiunile prea zeloase referitoare la schimbările de climă a trecut. Suspiciunea mea este că cei mai mulți oameni din țări precum a noastră au atins un anumit grad de agnosticism cu privire la acest subiect. Bineînțeles că se schimbă climatul. Mereu a făcut-o. Există păreri diferite nu doar despre cât de susținută este această încălzire - se pare că a stagnat în ultimii 15 ani - ci și despre contribuțiile relative ale omului și cele ale cauzelor naturale", a mai spus Howard, care, deși a condus o conferință pe această temă, recunoaște că nu a citit decât o carte pe acest subiect: "Un apel la rațiune: O abordare la rece a încălzirii globale", scrisă de fostul ministru britanic Nigel Lwason.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel