Gabriela Firea: Iohannis a lăudat Guvernul Ponta în SUA

gabi-firea-dcnews_639x426
gabi-firea-dcnews_639x426

Gabriela Vrânceanu Firea susține că președintele Klaus Iohannis a lăudat Guvernul Ponta, în tvizita pe care a făcut-o în SUA.

Săptămâna aceasta s-a cerut din nou, a nu știu câta oară, demisia guvernului. Nu doar printr-o declarație politică rostită de la tribuna Parlamentului sau la televizor, ci printr-o moțiune de cenzură, Opoziția înțelegând să folosească în acest fel unicul „glonț" pe care îl avea în această sesiune parlamentară. La fel ca și celelalte încercări, și aceasta a fost sortită eșecului. Există însă și o diferență notabilă față de celelalte moțiuni de cenzură îndreptate împotriva guvernului Ponta.

În premieră absolută, această moțiune de cenzură nu a vizat niciun aspect al activității guvernului, ci strict problemele din justiție ale primului-ministru. Ceea ce demonstrează că Opoziția în general și PNL în special trăiesc într-o realitate paralelă, virtuală, care nu are nimic de-a face cu ce se întâmplă în țară. Iar în țară se întâmplă niște lucruri, din păcate pentru ei total opuse celor din Matrix-ul liberal.

[citeste si]

„Pentru prima dată după foarte mulţi ani, avem în România o depăşire a contractelor individuale de muncă în comparaţie cu numărul pensionarilor. Am depăşit pragul psihologic de 6 milioane de contracte de muncă active, ceea ce înseamnă o diminuare a deficitului pe zona depensii, o mai bună colectare". Este declarația ministrului delegat pentru dialog social, Liviu Pop, care marchează un semnificativ punct de cotitură în evoluțiile de pe piața muncii. Grație politicilor promovate de guvern, au fost create noi locuri de muncă, iar altele au fost aduse la suprafață din zona gri sau chiar neagră. Iar prin creșterea semnificativă a salariului minim pe economie, de la 600 de lei la 1.050 lei brut, a crescut și baza de impozitare pentru asigurări sociale și de sănătate, chiar dacă a fost redusă cota procentuală a CAS. Asta înseamnă cu adevărat o politică proactivă în domeniul social!

2015, un an fără inflația în România

La asta se adaugă o altă premieră, după 25 de ani, nu vom avea inflație în România. Mai mult, tot în premieră, încasările la buget sunt clar excedentare faţă de Legea bugetului. Anul acesta este prima dată când o estimare din Legea bugetului s-a dovedit pesimistă şi, când, de fapt, s-au văzut efectele reformelor economice şi ale combaterii evaziuniifiscale de către ANAF.

În fine, o excelentă caracterizare a climatului economic din țara noastră vine din partea președintelui Iohannis care, aflat la New York, a avut ocazia să se adreseze unor foarte influenți oameni de afaceri de peste ocean: "Economia României beneficiază de avantaje importante: creștere șeconomică susținută, stabilitate financiară și monetară, datorie publică redusă, forță de muncă bine pregătită, precum și numeroase resurse naturale. România reprezintă un element de stabilitate pentru întreaga regiune". Aceasta este realitatea pe care PNL dorește s-o schimbe printr-o moțiune de cenzură. Pe vremuri circula un banc, al cărui tâlc se potrivește de minune situației de azi: întrebare la Radio Erevan – poate fi instaurat socialismul în Elveția? Răspuns: da, dar ar fi păcat", a transmis senatorul Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel