Efectele grave ale antidepresivelor, aspecte mai puțin cunoscute

Un studiu german a descoperit că o singură doză a unui medicament antidepresiv este suficientă pentru a produce schimbări drastice în creier, și asta în mai puțin de trei ore de la administrarea pastilei.

Participanții la studiu au fost de acord să le fie scanat creierul după ce au luat antidepresive ce conțineau escitalopram. Medicamentele antidepresive conțin un înlocuitor artificial al serotoninei, care este un neurotransmițător al cărui rol este de a oferi o stare de bine întregului organism.

Însă, până acum se credea că pastilele antidepresive pot să aibă efecte vizibile în câteva săptămâni, nu doar în câteva ore. Aparent, oamenii de știință nu știu încă modul în care funcționează acest tip de medicamente și nici nu știu ce efecte pot avea asupra celor care le iau.

"Nu ne așteptam ca inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei să aibă un efect atât de puternic, într-un timp atât de scurt, iar efectul rezultat să aibă capacitatea de a se răspândi în tot creierul", explică Julia Sacher, cea care a condus studiul, cercetător la Institutul Max Planck din Germania.

Citește și : Medicamente, combinații periculoase. Aspirina și alte medicamente, combinații dăunătoare

În urma scanărilor, care au măsurat fluxul sanguin, a rezultat faptul că medicamentul reducea conexiunea în mai multe părți ale creierului.

Acest studiu reprezintă un pas important în studiul depresiei. În primul rând, se va avea în vedere modul diferit în care unele persoane răspund la medicație, de la câteva ore până la chiar câteva săptămâni.

De asemenea, doctor Sacher susține că rezultalele studiului vor putea oferi alternative persoanelor care nu răspund la tratamentul cu antidepresive, dar care vor putea să găsească alte metode de terapie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel