De ce merg românii la furat în Spania: Cum arată pușcăria

Faptele făcute de românii plecați în Spania au mai multe motive, însă nimeni nu s-a gândit că poate unul dintre ele este felul în care arată pușcăriile acolo.

Uitându-te la imaginile de mai jos, vei puteai observa că celulele arată mai bine decât locuinețele multor români. Atunci stăm și ne întrebăm dacă nu cumva viața de pușcărioaș în Spania e mai frumoasă decât libertatea în România.

Lăsând gluma la o parte, statul român este obligat mereu să plătească despăgubiri deținuților care fac reclamație la CEDO pentru condițiile precare din penitenciare.

În Spania, au trecut mai bine de 15 ani de la data la care Societatea de Infrastructură şi Echipamente pentru Penitenciare (SIEP) a decis să adopte o nouă filozofie în ce privește sistemul penitenciar, filozofie care urmărea atingerea unor ținte precum siguranța în penitenciare sau drepturile deținuților. În acest sens, s-a realizat construirea de la zero a unor noi penitenciare care să garanteze asigurarea țintelor propuse. Demersul SIEP a fost unul de succes, dat fiind că membrii Consiliului Europei au apreciat că Spania are unul dintre cele mai bune sisteme penitenciare din lume.

VEZI ȘI: Jaful secolului: Au luat o groază de bani pe care nu-i pot folosi


Un exemplu de acest fel este Penitenciarul Madrid VI, care este unul dintre proiectele inițiate de Ministerul Justiției spaniol încă din anul 1992, fiind situat în Aranjuez (Madrid), în locul numit Quinto de Casillejo Viejo. Penitenciarul Madrid VI are o suprafață totală de 395.700 metri pătrați şi o constructive care se întinde pe 86.081 metri pătrați. Proiectul închisorii corespunde tipologiei modulare, folosită în construcția penitenciarelor spaniole moderne, care diferă cu mult față de structura radială clasică care prespune un nucleu central de supraveghere şi o galerie mare de celule comune.

Madrid VI este de fapt un mic oraș format din 14 minicentre culturale, sanitare sau sportive construite în așa fel încât să răspundă nevoilor celor încarcerați. În afară zonei de securitate, există un alt centru destinat vizitelor familiilor şi apropiaților celor încarcerați, iar conceperea acestuia a fost realizat de așa natură încât deținuții să nu se simtă lezați de prezența gardienilor în momentul în care primesc vizite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel