Daciana Sârbu: Vom asista la un dezastru. Este o presiune îngrozitoare

Daciana Sârbu a atras atenția - din nou - asupra problemelor din sănătate care există nu doar în România, ci și în Europa.

Întrebată dacă instituțiile europene au atenție și bani de investit în programe ce țin de un stil de viață sănătos, Daciana Sârbu a spus: "Daca nu investesc acum, o vor face inzecit sau insutit in foarte scurt timp. Bolile provocate de alimentatia nesanatoasa, de obezitate, de sedentarism vor pune o presiune ingrozitoare pe sistemele de sanatate. Asa incat si tarile UE, si Comisia Europeana se vor trezi cu o povara mult mai grea in cativa ani, daca nu pun acum pret pe preventie. Este un mesaj pe care il transmit de cate ori pot: si fostului, si actualului comisar pentru Sanatate; si diverselor presedintii ale UE le-am scris si am insistat ca trebuie sa vedem preventia ca pe o prioritate, nu ca pe o politica optionala.

Actualul comisar, care e chirurg cardiovascular, pare mai receptiv si am avut un dialog foarte bun; i-am solicitat o intrevedere si am discutat despre cum putem imbunatati programele de combatere a obezitatii. A fost de acord cu mine ca trebuie sa investim mai ales in programe pentru copii, pentru educatia lor alimentara".

Sănătatea nu este un lux

Daciana Sârbu a subliniat faptul că educația nutrițională poate face diferența între sănătate și boală.

"Daca inveti de mic sa eviti mancarea nociva si intelegi efectele ei asupra propriei sanatati, ai sansa sa devii un adult sanatos. Daca nu, nu.

Teoria e foarte simpla, vom asista la un dezastru in sanatatea publica pe masura ce obezitatea ia amploare. Dar de la intelegerea situatiei si strategie la solutii concrete e o cale lunga, pe care institutiile europene inca nu stiu sau nu vor sa o parcurga.

Si Comisia, si Parlamentul, si Consiliul asista pasiv la acest razboi cu multe victime si refuza sa inteleaga ca trebuie sa se angajeze in razboi, sa lupte pentru starea de sanatate a europenilor si mai ales a generatiilor tinere, sa vina cu solutii aplicabile acum", a declarat Daciana Sârbu într-un interviu acordat pentru România TV.

VEZI ȘI: Daciana Sârbu: Vom asista la un dezastru. Este o presiune îngrozitoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel