"Cumințenia Pământului": Ponta, despre sesizare Inspecției Judiciare: Eu am înțeles altceva

Premierul Victor Ponta a declarat că sesizarea Inspecției Judicare în legătură cu retrocedarea "Cumințeniei Pământului" vizează procesul juridic și nu declarațiile sale referitoare la acest subiect.

"Am înțeles că Inspecția Judiciară va verifica ceea ce noi am cerut prin Ministrul Justiției și anume să vedem dacă s-a respectat legea în ceea ce privește retrocedarea singurei opere de valoare a lui Constantin Brâncuși - nu vorbesc de complexul de la Târgu Jiu - care poate fi expusă într-un muzeu din România", a spus premierul, joi, la Palatul Parlamentului, unde a participat la a treia ediție consecutivă a Bucharest Forum.

Întrebat joi dacă CSM a cerut Inspecţiei Judiciare să facă verificări în cazul declaraţiilor premierului Victor Ponta, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea, a spus că "obligaţia Inspecţiei Judiciare este aceea ca, în momentul în care apar încălcări sau eventuale încălcări ale independenţei justiţiei, să facă un raport. Acest raport va fi supus plenului CSM şi plenul va hotărî dacă este vorba de o încălcare sau nu a independenţei justiţiei".

"E vorba despre o operă care a aparținut statului român. A fost un proces, iar eu am cerut o verificare din partea ministerului Culturii, din partea muzeului Național, legat de modul în care ne-am apărat șansele în fața instanței. Și acolo rezulta că statul român avea un titlu valabil de proprietate. A fost retrocedată opera. Acum însă, proprietarii vor să ne revândă opera pe care noi le-am retrocedat-o contra unei sume modeste: 20 de milioane de euro. Înseamnă că orice român din această țară o să dea un euro, dar nu îl dă direct, ci prin Guvern. Ori datoria mea este să mă asigur încă o dată că acești bani trebuie dați. Mai departe, Inspecția Judiciară, singura care are dreptul să verifice dacă s-au respectat procedurile legale, va verifica, dacă dânșii spun că a fost corect, evident o să dăm banii", a mai spus prim-ministrul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel