Cezar Preda declară război guvernului Ponta: Aceasta e mare miză

Actuala clasă politică românească poate pleca din țară dacă, până la 1 decembrie 2018, țara noastră nu face un pas înainte, este de părere de­putatul PNL Cezar Preda.

El a spus, într-o conferință de presă, că aceasta este marea miză a politicii românești și un motiv serios pentru care guvernul condus de Victor Ponta nu mai poate rămâne la conducerea statului.

"Mai sunt trei ani până la Centenarul României Mari și această clasă politică poate pleca din țară dacă noi, pe 1 decembrie 2018, nu raportăm că țara noastră a făcut un pas înainte. Aceasta este marea miză pentru care nu mai avem timp să lăsăm guvernul Ponta. Timpul acesta este scurt și noi nu am făcut nimic; țineți minte, în 1918 jumătate de țară era cadastrată, iar noi nu am mai făcut nimic de o sută de ani!", a spus Cezar Preda, conform Opinia Buzău.

El exemplifică cu situația din sistemele de Educație și din Sănătate: "De o sută de ani am dus, de la reforma lui Titu Maiorescu în Educație, am dus Educația în cea mai nenorocită formă pe care o poate avea un stat care se vrea modern. Am pus în centul atenției interesele universităților private; de 20 de ani, întregul sistem de învățământ și această reformă se învârt în jurul intereselor private. Aceasta pe când Maiorescu spunea că interesul națiunii este la clasele mici, I-IV; cel mai important om din istoria unei țări, din viața unei țări, este învățătorul, care trebuie să schimbe și să dea drumul unui tânăr, ca acesta să poată crește drept. În Sănătate, uitați ce subiecte avem noi; nu suntem în stare să oferim unor concetățeni de elită ai Buzăului, medicilor, salarii, și furăm la lucrările publice cu milioanele. Aceasta este clasă politică?"

[citeste si]

Deputatul Cezar Preda reamintește că aceste obiective reprezintă, practic, promisiunile pe care le-au făcut președintele Klaus Iohannis și Partidul Național Liberal: "V-am spus doar trei-patru obiective mari pentru 2018; ce treabă are Ponta să se ocupe de aceste obiective? Iohannis le-a promis, Partidul Național Liberal le-a promis. Văd că lumea se supără că domnul președinte Iohannis intervine, din când în când, și spune apăsat că trebuie alt guvern. Eu nu știu dacă pe cineva din guvernul acesta sau pe Ponta o să-i mai întrebe cineva la 1 decembrie 2018 de ce este țara așa, dar pe domnul președinte Iohannis îl întreabă, că este în funcție; așa că nu poate sta deoparte și nu a stat deoparte".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel