ANM a extins avertizarea meteo. Cod Galben de ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie a extins informarea meteo de ploi și vijelii. Meteorologii au emis, totoadată, mai multe avertizări de Cod Galben. 

Până la ora 15:00 este în vigoare o informare meteo de vânt puternic și precipitații mixte la munte. 

”În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări în Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei, precum şi în zona montană înaltă, unde viteza la rafală va depăşi 50...60 km/h. Va mai ploua local în sudul şi în estul ţării, dar numai pe spaţii mici, în estul Moldovei şi în Dobrogea, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp. În zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali vor fi precipitaţii mixte, în general slabe, iar la peste 1500 m altitudine vor predomina ninsorile” precizează ANM în informarea meteo extinsă. Meteorologii mai precizează că ”vremea va fi rece, iar în dimineţile următoare local se va produce brumă cu precădere în nordul şi în centrul ţării şi în zonele deluroase din restul teritoriului”. 

ANM a emis și mai multe avertizări nowcastind de Cod Galben, după cum urmează: 

- până la ora 13:00, în Mehedinți, cu precădere în Drobeta-Turnu Severin, Breznița-Ocol, Hinova, Livezile, Prunișor, Șimian, este Cod Galben de intensificări susţinute ale vântului, cu viteze ce vor atinge la rafală 60-70 km/h. 

- până la ora 13:00, este Cod Galben în zona de munte ale județelor Buzău, Prahova, Argeș, Dâmbovița. Aici va ninge moderat la peste 1.200 de metri, iar vizibilitatea va scădea sub 100 de metri, izolat sub 50. 

- până la ora 12:00, în zona de munte a județelor Sibiu, Harghita, Covasna, Brașov, va ninge moderat, iar vizibilitatea va scădea sub 100 de metri. Și aici e Cod Galben. 

- până la ora 14:00, zona de câmpie a județului Buzău și județele Brăila și Ialomița, în întregime, sunt sub Cod Galben de  intensificări ale vântului cu viteze ce vor atinge la rafală 50-60 km/h, izolat 65 km/h.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel