Opt lucruri nebunești despre care puteai să juri că sunt false

În istoria noastră s-au întâmplat mai multe lucruri despre care se vorbește azi și despre care puteai să juri că sunt false.

1. Marele arbore banian, mai mare decât un centrul comercial Wall-Mart.

Marele Arbore Banian, localizat în Grădinin Botanică Indiană Acharya Jagadish Chandra Bose, din Howrah, India, este cel mai mare copac din lume, ca suprafaţă pe care coronamentul său o acoperă. Se estimează că arborele are o vârstă de aproximativ 250 de ani şi o întindere de circa 14.500 de metri pătraţi (1,5 hectare).

Cu numărul său mare de crengi înfipte în pământ asemenea unor trunchiuri, Marele Arbore Banian pare a fi mai mult o pădure decât un singur copac. Interesant este că în prezent marele organism vegetal trăieşte fără trunchiul său principal, care a putrezit în 1925 şi a fost îndepărtat.

Circumferinţa acestuia era de 1,7 metri şi avea o înălţime de 15,7 metri. Prezenta coroană a arborelui are o circumferinţă de un kilometri, iar cea mai mare înălţime până la care ajung ramurile sale este de aproximativ 25 de metri; nu mai puţin de 2880 de rădăcini aeriene (sau crengi înfipte în pămând) alcătuiesc acum fenomenalul copac indian.

Prin comparație, suprafața medie a unui centru comercial Wall-Mart este de 9.750 de metri pătrați.

2. Bangladesh are o poluatie mai mare decât Rusia

Rusia este cea mai mare țară din lume, acoperind nouă zone orare și are o populație de 143 de milioane de locuitori. Bangladesh este puțin mai mare decât statul New York din SUA și are o populație de 156 de milioane de locuitori.

3. Un escroc a vândut Turnul Effel

Victor Lustig a găsit o oportunitate de a face bani ușor. La un moment dat a citit un articol în ziar în care se punea problema îngrijirii turnulul Effel, în text punându-se și problema derâmării lui, având în vedere că inițial fusese proiectat să reziste 20 de ani.

Lusting s-a gândit că ar putea să păcălească oamenii de afaceri care voiau să cumpere fier vechi. Astfel el s-a prezentat ca fiind un angajat al guvernului căruia i s-a dat sarcina discretă de a vinde monumentul la fieri vechi.

A reușit să convingă un om de afaceri să-i plătească 70.000 de dolari. După ce a primit banii a fugit în Austria pentru a se ascunde. După un timp Victor Lusting s-a întors în Franța pentru a încerca din nou, însă s-a temut că poliția e pe urmele sale și a fugit în SUA.

4. Sunt mai multe sinapse în creierul uman decât stele în Calea Lactee

Astronomii sunt de părere că există peste 200 de miliarde de stele în Calea Lactee. Pe de altă parte, specialiștii în neurologie cred că un copil de 3 ani are aproximativ un catralion de sinapse în creier. Media numărului de sinapse la un om adult este 500 de trilioane.

5. O bombă nucleară este pierdută undeva pe coasta statului american Georgia 

Pe 5 februarie 1958, un avion aparținând Air Force și un bombardier, care avea la board o bombă nucleară, s-au ciocnit în aer. Pilotul bombardierului s-a temut că bomba ar putea cădea pe pământ din cauza avariilor de la avion și s-a deplasat spre ocean, unde i-a dat drumul în apă.

Armata a încercat să o găsească, dar nu a reușit niciodată. Într-un raport al departamentului pentru siguranță națională se precizează că atât timp cât bomba este intactă ea nu reprezintă niciun pericol.

6. Cleopatra a trăit mai aprope de perioada în care s-a deschis primul Pizz Hut, decât de perioada în care s-au construit piramidele

Piramidele din Giza s-au ridicat între 2550 î.H și 2490 î.H. Cleopatra a trăit între 69 î.H și 30 î.H. Primul Pizza Hut s-a deschis în 1958, ceea ce înseamnă că ultimul faraon al Egiptului Antic a trăit cu 500 de ani mai aproape de momentul deschiderii primului restaurant Pizza Hut, decât de ridicarea piramidelor.

7. Heorina a fost folosită pentru a trata răceala la copii

Bayer, compania care produce aspirină, avea un produs pe bază de heroină, destinat tratamentului pentru răceală la copii. Interesant este faptul că firma germană comercializa produsul și la câțiva ani după apariția primelor rapoarte care avertizau că heroina poate fi un drog foarte periculos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel