Ziua romilor. Matteo Salvini, mesaj controversat: Să FURE mai puțin

tigani-1
tigani-1

Papa Francisc a salutat comunitatea romilor cu ocazia zilei internaţionale dedicată lor, duminică, în timp ce Liderul Ligii Nordului (extrema dreaptă), Matteo Salvini, i-a invitat pe Twitter să "fure mai puţin", relatează France Presse.

Sper ca ziua (internaţională a romilor) să promoveze cultura întâlnirii, cu bunăvoinţa de a se cunoaşte şi a se respecta reciproc, a spus papa, după Liturghia celebrată duminică dimineaţă în Bazilica Sf.Petru.

"Aceasta este calea spre o adevărată integrare", a adăugat el în faţa miilor de credincioşi adunaţi în Piaţa San Pietro.

Mesajul lui Matteo Salvini 

"Astăzi este Ziua Internaţională a Romilor, Sinti (ţigani) şi Caminanti (nomazi din Sicilia)", a scris la rândul său Matteo Salvini, liderul coaliţiei de dreapta care a câştigat cele mai multe voturi în alegerile din 4 martie din Italia (37%).

"Dacă mulţi dintre ei ar lucra mai mult şi ar fura mai puţin, dacă mulţi dintre ei şi-ar trimite copiii la şcoală, în loc să-i înveţe cum să fure, ar fi într-adevăr o sărbătoare", a adăugat el.

Matteo Salvini, 45 de ani, liderul Ligii Nordului, mişcare suveranistă şi anti-imigraţie, îşi propune să preia conducerea Italiei, dar absenţa unei majorităţi clare după alegerile din 4 martie complică situaţia. Noi consultări între preşedintele italian, Sergio Mattarella, şi liderii politici ai ţării sunt programate pentru weekendul următor, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel