Zaharova acuză România de foametea din Basarabia din 1946-1947, deși regiunea era anexată de URSS în vremea aceea

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe din Federația Rusă, acuză România de foametea din Basarabia din anii 1946-1947, atunci când regiunea era sub ocupația trupelor sovietice.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe din Federația Rusă, acuză România de foametea din Basarabia din anii 1946-1947, deși aceasta se afla în acei ani sub ocupația Uniunii Sovietice, scrie Deschide.md.

Guvernul de la Chișinău a fost criticat pentru comemorarea victimelor foametei organizate de regimul sovietic în anii 1946-47 în Basarabia. Reprezentanta Kremlinului a spus că motivul lipsei de produse alimentare ar fi fost distrugerea totală a „Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești“ de către trupele române și cele germane.

„Susținând politica demonizării trecutului sovietic, partidul de guvernământ din R. Moldova acum 2 ani a declarat a treia sâmbătă din luna aprilie drept Ziua memoriei victimelor foametei organizate din anii 1946-47.

Aș vrea să aduc aminte că motivul foametei din acea perioadă a fost distrugerea completă a agriculturii, industriei, infrastructurii sociale a țării după venirea pe pământ moldovenesc a trupelor române și germane. Asigurarea colectării roadei și confiscării ei de la țărani pentru necesitățile Bucureștiului a reprezentat scopul principal al administrației române. Asta știe Maia Sandu? Dacă nu știe, atunci e monstruos, dar dacă știe, atunci e inuman“, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel