Vulcanul Fuego, erupție. A patra oară în acest an

Vulcanul Fuego ('Vulcanul de Foc') din Guatemala, situat la aproximativ 50 de kilometri de capitala ţării, a început marţi o nouă fază eruptivă, a patra din acest an.

Vulcanul Fuego a erupt și în luna iunie și a lăsat în urmă cel puţin 190 de morţi, relatează EFE. Institutul de seismologie, vulcanologie, meteorologie şi hidrologie a semnalat, printr-un buletin informativ special, că vulcanul prezintă explozii de intensitate mică şi moderată în urma cărora a fost expulzată o coloană de cenuşă la o altitudine de 4.800 de metri, iar deasupra craterului se ridică fluxuri incandescente la 300 de metri înălţime.

Vulcanul Fuego, cu o înălţime de 3.763 de metri, este situat între departamentele Escuintla, Chimaltenango şi Sacatepéquez şi este unul dintre cei mai activi din America Centrală. Faza eruptivă care a început marţi, a provocat căderea unor particule fine de cenuşă în localităţi precum Panimaché I, El Porvenir, Morelia, Santa Sofía, Sangre de Cristo sau San Pedro Yepocapa, iar de jur împrejurul craterului sunt scurgeri de materie incandescentă de intensitate 'slabă şi moderată' ce se îndreaptă spre Seca şi Taniluyá.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor (CONRED), David de León, a informat de asemenea că circulaţia pe drumul naţional 14 a fost restricţionată ca măsură de precauţie, însă a subliniat că unii conducători de autovehicule 'nu respectau' această măsură. Drumul a fost complet blocat în urma erupţiei vulcanului Fuego la 3 iunie care a lăsat în urmă 190 de morţi şi a afectat aproape 2 milioane de persoane, unele dintre acestea pierzându-şi toate bunurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel