Vrancea: Două comune de munte au rămas izolate după ce drumul a fost închis din cauza ploilor

Comunele Nereju şi Spulber din judeţul Vrancea au rămas izolate după ce drumul judeţean 205D a fost închis, miercuri, din cauza scurgerilor de pe versanţi care au provocat tasarea şoselei pe o distanţă de circa 100 de metri, accesul în zonă fiind posibil numai pe jos, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

'În localitatea Nereju, scurgerile de pe versanţi au provocat tasarea pe o lungime de aproximativ 100 metri a DJ 205 D (la km 19+900). Având în vedere situaţia creată, s-a dispus închiderea drumului. Accesul în zonă se poate face pietonal. Pentru remediere, la faţa locului intervin echipaje ale administratorului drumului, echipaje ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) din localităţile Spulber şi Nereju, precum şi un echipaj al ISU Vrancea, pentru recunoaşterea, evaluarea şi monitorizarea zonei', a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu.

Potrivit ISU, în zonă nu sunt femei gravide peste luna a IV-a şi nici persoane care să necesite dializă, iar în situaţii de urgenţă provocate de incendii, SVSU Nereju are în dotare o autospecială de stingere cu apă şi spumă care poate interveni în cele două comune. Situaţia în zonă este permanent monitorizată şi, în funcţie de situaţiile de urgenţă produse, forţele specializate ale ISU, Poliţiei şi Jandarmeriei, precum şi ale altor instituţii cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă, sunt pregătite să intervină. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel