Vot Diaspora. Firea: Atrag atenția că pe OUG scrie Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă FOTO Agerpres / EPA
Viorica Dăncilă FOTO Agerpres / EPA

Gabriela Firea a vorbit despre votul românilor din Diaspora. 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost întrebată dacă prezența mare la vot în Diaspora este un semnal bun sau rău pentru Viorica Dăncilă.

"În primul rând mă bucur pentru faptul că românii din Diaspora pot să voteze, fără să mai stea la acele cozi imense. Este o dovadă de respect. L-am auzit pe domnul Iohannis lăudându-se cu această performanță și atrag atenția faptului că pe OUG scrie Viorica Dăncilă, nu Klaus Iohannis. Deci practic doamna Dăncilă a contribuit substanțial, decisiv aș putea spune, pentru ca votul să se poată desfășura în condiții civilizate și sub nicio formă, nimeni, nimeni să nu mai aibă de suferit pentru a sta la o coadă foarte mare pentru a vota. Acum, părerile sunt împărțite. Sunt analiști care spun că votul din Diaspora va fi masiv pentru domnul Klaus Iohannis, dar sunt și alți analiști sau persoane care au posibilitatea să observe mai fin fenomenele sociologice că s-ar putea să existe și o echilibrare a acestui scor, pentru că, să nu uităm, și domnul Barna a avut un scor foarte bun, iar votanții domniei sale nu ar fi foarte mulțumiți de prestația domnului Iohannis în cel de-al doilea tur și nu ar aprecia accentele de aroganță, de autosuficiență, de închidere într-un cerc restrâns a întregii expuneri publice și nu i-ar da votul domnului Iohannis. Prin urmare, cred că față de primul tur, de această dată, doamna Dăncilă va avea un scor mai bun din Diaspora", a declarat Gabriela Firea, în direct, la România TV.

"Dar știu, nicio știre bună nu este trecută în prim-plan și de obicei calificativele, anumite etichete, jigniri, caricaturi, merg mult mai bine și se viralizează pe rețelele de socializare și pe internet și atunci doamna Dăncilă, din păcate, a beneficiat de o campanie negativă, foarte puternică din partea contracandidaților, în special din partea echipei principalului contracandidat și aceste lucruri sunt de manieră să manipuleze opinia publică și să deformeze imaginea reală pe care o are doamna Dăncilă. Dar eu cred că, potrivit unei gazete, cititorii noștri sunt mai deștepți decât noi. Eu cred că și de această dată se va potrivi această zicere că românii sunt mai deștepți decât cei care vor să-i manipuleze", a mai adăugat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel