Virgil Popescu dinamitează USR după moțiunea simplă: Se cred terminatori politici. Pentru ONG-uri, legea e bună... Isterii politice ipocrite!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a prezentat astăzi, 7 februarie, în Parlament, în urma moțiunii simple depuse de USR. 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că liderii USR nu au făcut nimic cât timp au fost la guvernare și că preferă să critice de pe margine.

”Moțiunea ar trebui să fie un instrument de critică parlamentară, însă ne aflăm în fața unei isterii politice ipocrite, genul de produs pe care USR îl poate genera, mimând grija față de situația românilor.(...) Nimic nu este mai iresponsabil în România, decât USR. Dacă era și altceva decât lozinci și propagandă în spatele acestui partid, atunci se vedea ceva în urma unui an de guvernare. Nu s-a văzut decât o plecare isterică și fără sens. (...) Da, traversăm o perioadă complicată, generată de creșterea prețului la energie la nivel mondial, criză provocată de prietenii noștri de la răsărit (Federația Rusă n.r.)”, afirmă ministrul Energiei.

”Se cred terminatori politici”

Ministrul Popescu a reamintit că parlamentarii USR au fost printre cei care au votat Legea compensării și plafonării prețurilor în energie:

”Este o situație pe care nimeni nu și-a dorit-o și niciun stat nu a fost mai bine pregătit decât altul. Dacă USR era atât de competent și prevăzător, ce i-a oprit să ne arate soluțiile lor pentru combaterea prețurilor ridicate, în perioada ianuarie - septembrie 2021? USR a plecat de la guvernare la începutul toamnei, atunci când trebuia să luăm decizii pentru români. Au ales să-și urmeze interesul politic, crezându-se terminatori politici, care se vor întoarce pe cai mari, ca salvatori.

Am venit cu aceste măsuri (compensarea și plafonarea n.r.) în Parlament, iar ele au primit votul parlamentarilor, inclusiv al celor de la USR, după dezbateri intense. USR a votat legea pe care o atacă în moțiune. Dacă era așa de rea legea, de ce nu a venit cu amendamente în comisii? Ați avut un amendament, cel referitor la ONG-uri, care a fost aprobat. Acum, criticați plafonarea, dar pentru ONG-uri legea e bună, iar pentru cetățeni, nu.

Am reușit să identificăm un pachet de măsuri care să îmbunătățească legea. USR e tot supărat pentru că aveau trei idei fixe care nu s-au preluat, așa că fac postări și moțiuni, doar, doar se uită cineva spre ei.

Avem oameni care fac, PNL și coaliția PSD-UDMR. Pe de altă parte, avem oameni care critică ce fac primii, USR...”, declarat Virgil Popescu, moment în care a fost întrerupt de liderul AUR.

Conflictul cu Simion

Ministrul Energiei a încercat să își continue discursul, dar a fost întrerupt de liderul AUR, George Simion.

Virgil Popescu l-a invitat pe Simion să aibă o discuție cu Vladimir Putin pentru a-l convinge pe liderul rus să ieftinească gazele pentru România: ”Văd că pe domnul Simion îl frământă alte lucruri”.

Ce a urmat, se poate întâlni mai rar în orice for legislativ: șeful AUR a mers la tribuna vorbitorului și a început să-l bruscheze pe ministrul Energiei.

”Domnule Simion, luați mâna! Rog chestorii să-l îndepărteze pe domnul Simion”, a intervenit președintele de ședință.

Citește și: Liberalii, nemulţumiţi de coaliţie. Chirieac: Dacă faci alianţe contra naturii, tragi ponoasele. Nu există soluţii simple şi rapide pentru România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel