Viorica Dăncilă: România, nevoia de dialog activ și transparent cu Sultanatul Oman

Denisa Zamfir / 05 noi 2018 / 19:26 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă
Descriere foto: Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a participat, luni, la un forum de afaceri organizat la Muscat, în Sultanatul Oman, context în care a afirmat că România are un mediu de afaceri atractiv, îmbunătăţit prin schimbări legislative recente.

În debutul evenimentului, prim-ministrul Viorica Dăncilă a arătat că, în calitate de stat membru al UE, România este interesată să stabilească punţi comerciale solide între Uniunea Europeană şi statele din Golf, care să beneficieze de un fundament robust pentru extinderea relaţiilor bilaterale.

"Şeful Executivului a prezentat oportunităţile importante de investiţii oferite de România, expertiza tehnologică în domenii precum agricultura, turismul, transporturile, educaţia, sănătatea, cercetarea şi inovarea şi a arătat că România are un mediu de afaceri atractiv, îmbunătăţit prin schimbări legislative recente, precum cele aduse legii privind parteneriatul public-privat", se arată în comunicatul transmis de Executiv. 

De asemenea, în comunicat se arată că prim-ministrul a exprimat satisfacţia pentru tendinţa pozitivă înregistrată în ultima perioadă la nivelul relaţiilor dintre România şi Sultanatul Oman şi dorinţa fermă de a impulsiona dialogul pe toate palierele de interes.

Necesitatea dezvoltării relațiilor economice

În acest context, Dăncilă s-a referit la necesitatea dezvoltării relaţiilor economice între cele două state, care să conducă la rezultate vizibile şi un volum sporit al schimburilor comerciale.

Ea a subliniat necesitatea promovării unui dialog activ şi transparent între comunităţile de afaceri din cele două state, beneficiind de sprijinul important al Camerelor de Comerţ şi Industrie, sens în care a adresat mulţumiri pentru prezenţa numeroasă a comunităţii de afaceri din Sultanatul Oman în cadrul forumului.

Evenimentul a reunit membri ai Cabinetului de la Muscat, preşedinţii Camerei de Comerţ şi Industrie, al Autorităţii Zonei Economice Speciale Duqm, al Autorităţii Publice pentru Promovarea Investiţiilor şi Dezvoltarea Exportului, precum şi a 20 de companii omaneze de prestigiu, interesate de dezvoltarea cooperării economice cu parteneri din România, se menţionează în comunicat.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26