Violeta Alexandru, în vizită la fermele de sparanghel din Germania. A cerut explicații

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, se află în Germania. În agenda întâlnirilor de astăzi este trecută și vizitarea fermelor de sparanghel unde sunt angajați mai mulți români. 

Agenda vizitei include discuţii cu ministrul federal al Muncii şi Afacerilor Sociale, Hubertus Heil, cu ministrul federal al Alimentaţiei şi Agriculturii, Julia Klockner, şi vizite la ferme de sparanghel din landul Brandenburg, urmate de discuţii cu reprezentanţii Uniunii Fermierilor Germani.

În debutul vizitei de lucru, demnitarul român a avut deja o întrevedere cu şeful Proiectului Faire Mobilitat, Dominique John, şi cu Szabolcs Sepsin, consilier în cadrul aceluiaşi proiect. Discuţiile au vizat principalele probleme cu care se confruntă cetăţenii români care lucrează pe teritoriul Germaniei, din punct de vedere al legislaţiei muncii şi al condiţiilor contractuale, dar şi sprijinul pe care centrele de consiliere ale acestei organizaţii îl acordă cetăţenilor români prin reţeaua de consiliere a Fair Mobilitat.

Violeta Alexandru a cerut explicații 

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a cerut informaţii privind contractele de muncă, perioada de preaviz, modalitatea de decontare a transportului dus-întors, asigurarea medicală, condiţiile de cazare, precum şi despre cele mai frecvente motive pentru care românii reclamă condiţiile de muncă.

Tot în cursul acestei zile este programată şi întrevederea cu ministrul federal al Alimentaţiei şi Agriculturii, Julia Klockner.

Vizita de lucru în Germania se va încheia marţi seară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel