Urmărește emisiunea live


Violenţe Nicaragua. Vinovatul principal. Poziția SUA

Statele Unite îl consideră pe preşedintele Daniel Ortega responsabil de violenţele din Nicaragua.

Statele Unite au afirmat luni că preşedintele nicaraguan Daniel Ortega şi soţia sa, Rosario Murillo, care deţine funcţia de vicepreşedinte, sunt 'responsabili' pentru violenţele din această ţară din America Centrală, relatează AFP.

'Statele Unite condamnă cu fermitate violenţele din Nicaragua şi încălcările drepturilor omului comise de regimul Ortega' ca răspuns la protestele politice, a afirmat Casa Albă într-un comunicat.

Peste 300 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 2.000 au fost rănite în valul de demonstraţii care a început la 18 aprilie pentru a solicita destituirea lui Daniel Ortega, acuzat că a instalat-o alături de el pe soţia lui Rosario Murillo, care ocupă funcţia de vicepreşedintă, o dictatură marcată de corupţie şi nepotism.

Au brutalizat propriul popor

'Preşedintele Ortega şi vicepreşedintele Murillo sunt, în definitiv, responsabili pentru miliţiile pro-guvernamentale care au brutalizat propriul popor', afirmă Casa Albă. Washingtonul a impus deja sancţiuni financiare şi restricţii privind vizele împotriva mai multor oficiali din Nicaragua.

'Statele Unite sprijină poporul din Nicaragua, inclusiv membrii partidului sandinist, care solicită reforme democratice şi încetarea violenţei', a mai spus Casa Albă.

Vezi și: Patru polițiști și un manifestant, uciși în timpul unei protest


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel