Violenţe la Nantes după moartea unui tânăr împuşcat de poliţişti

Mihai Ciobanu / 04 iul 2018 / 08:13 Salveaza PDF Comentarii
Molotov
Descriere foto: Molotov

Un tânăr de 22 de ani a decedat marţi seara la Nantes (vestul Franţei) după ce un agent de poliţie a deschis focul asupra lui în timpul unui control de rutină.

Un tânăr de 22 de ani a decedat marţi seara la Nantes (vestul Franţei) după ce un agent de poliţie a deschis focul asupra lui în timpul unui control de rutină, deces care a provocat violenţe urbane în mai multe cartiere sensibile din acest oraş, informează AFP. 

Faptele s-au derulat în jurul orei 20:30 (18:30 GMT) în cursul verificării unui vehicul despre care poliţia avea informaţii că fusese implicat într-o serie de infracţiuni. Potrivit şefului poliţiei regionale, Jean-Christophe Bertrand, "şoferul, pretinzând că a ieşit din maşină, a lovit un agent de poliţie", care a fost rănit uşor la genunchi. "Unul dintre colegii săi a deschis focul asupra tânărului şi acesta, din păcate, a decedat", a adăugat el. 

Tânărul a murit la sosirea la spital

Potrivit surselor de poliţie, tânărul a fost lovit la (artera) carotidă şi a murit la sosirea la spital. O anchetă a fost deschisă pentru a se "stabili circumstanţele în care poliţistul a făcut uz de arma de serviciu", a precizat pentru AFP procurorul din Nantes, Pierre Sennes. 

Decesul a generat violenţe urbane în mai multe cartiere ale oraşului, cu tineri înarmaţi cu cocktailuri Molotov: numeroase vehicule au fost incendiate şi un centru comercial a fost parţial cuprins de flăcări. Un locuitor al unuia din cartierele afectate de violenţe vine să întregească imaginea dezastrului, afirmând că a "auzit şi detunături". " Am văzut că ardea peste tot: au dat foc la pubele şi maşini. Erau pe cale să spargă totul. Totul a durat mult timp". 

"Primele mele gânduri sunt la acest tânăr mort, la familia lui, la toţi locuitorii acestui cartier, la locuitorii din cartierele noastre", a spus Johanna Rolland, primarul oraşului Nantes. "Poliţia şi justiţia în independenţa sa vor trebui să clarifice în cea mai completă transparenţă ceea ce s-a întâmplat în această seară", dar "urgenţa din această seară este apelul la calm în cartierele noastre", a insistat ea. 

Situaţia părea să se fi calmat puţin înainte de 03:00 în cele trei cartiere afectate de violenţe. Nu au fost operate arestări, potrivit unei surse de poliţie. Aproape 200 de agenţie de poliţie au fost mobilizaţi, conform AFP.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27