Violenţa împotriva femeilor, lege retrasă din Parlament

Sebastian Florea / 15 feb 2018 / 10:19 Salveaza PDF Comentarii
boiko_borisov_2
Descriere foto: boiko_borisov_2

Partidul de guvernământ din Bulgaria retrage din parlament tratatul de combatere a violenţei împotriva femeilor, din lipsă de sprijin.

Premierul bulgar Boiko Borisov a anunţat că partidul de guvernământ GERB retrage de la ratificarea în parlament un tratat european pentru combaterea violenţei împotriva femeilor, din cauza opoziţiei puternice exprimate de grupuri religioase şi politice, potrivit Reuters.

Guvernul de centru-dreapta, condus de Borisov, a înaintat luna trecută în parlament pentru ratificare această convenţie a Consiliului Europei, însă decizia a divizat opinia publică din această ţară, care deţine în prezent preşedinţia rotativă a UE. Disputa umbreşte eforturile lui Borisov de a prezenta Bulgaria, care a aderat la UE, împreună cu România, în 2007, drept o ţară progresivă şi lipsită de prejudecăţi, în special în contextul preşedinţiei UE, comentează Reuters.

Neînţelegerile pe acest subiect evidenţiază de asemenea rezistenţa în rândul ţărilor mai conservatoare social din fostul bloc comunist la valorile liberale din statele bogate din vestul Europei, adaugă agenţia de presă citată. Într-o declaraţie pentru postul bulgar de televiziune bTV, Borisov a spus că GERB nu va înainta cu ratificarea acestui tratat, cunoscut sub denumirea de Convenţia de la Istanbul, din cauza lipsei de sprijin din partea unor partide politice, printre care şi formaţiunea naţionalistă Patrioţii Uniţi, care face parte din coaliţie de guvernare.

[citeste si]

În urmă cu câteva zile, Volen Siderov, unul dintre co-liderii Patrioţilor Uniţi, a spus că dacă GERB va încerca să obţină aprobarea tratatului în parlament, atunci acest lucru ar putea duce la căderea guvernului şi la organizarea de alegeri anticipate.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22