Violențe Palestina. ONU, reuniune de urgență

 Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească marţi în urma violenţelor de la frontiera cu Fâşia Gaza în care 55 de palestinieni au fost ucişi de tirurile israeliene, în cursul ciocnirilor şi manifestaţiilor împotriva inaugurării ambasadei americane de la Ierusalim, transmite AFP. 

Organizată la iniţiativa Kuweitului, reuniunea este programată la ora 14,00 GMT, potrivit unor surse diplomatice. 

Ziua de luni a fost cea mai sângeroasă din conflictul israeliano-palestinian de la războiul din vara lui 2014 din Fâşia Gaza. 

Conducerea palestiniană a denunţat un "masacru", în timp ce premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a justificat folosirea forţei prin dreptul Israelului de a-şi apăra frontierele în faţa acţiunilor "teroriste" ale mişcării islamiste Hamas, care guvernează Gaza şi împotriva căruia Israelul a condus trei războaie din 2008.

Confruntări violente între manifestanţi palestinieni şi soldaţi israelieni s-au soldat cu zeci de răniți şi sute de răniţi la frontiera între Israel şi Fâşia Gaza, unde palestinienii protestează împotriva inaugurării la Ierusalim a Ambasadei SUA în Israel. 

Cea mai sângeroasă zi din 2014 

Salutată ca 'istorică' de către Israel, această promisiune făcută de preşedintele american Donald Trump este percepută drept o provocare pentru comunitatea internaţională într-un moment de mare preocupare pentru stabilitatea regională. 

Această zi de festivităţi pentru Israel şi SUA este cea mai sângeroasă din cursul conflictului israeliano-palestinian de la războiul din 2014 în Fâşia Gaza, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel