Violatori eliberați pentru că victima era "prea masculină"

Decizia unor magistrați de a elibera autorii unui viol pentru că victima era prea masculină a dus la proteste într-un oraș din Italia, citeză The Guardian.

Aproximativ 200 de persoane au protestat în fața unei Curții de Apel din orașul italian Ancona, după ce a fost dezvăluit faptul că doi bărbați au fost eliberați de acuzațiile de viol, în parte pentru că presupusa victimă părea "prea masculină" pentru a fi o țintă de atracție. Motivele care au stat la baza hotărârii din 2017 au ieșit la iveală vineri, când cea mai înaltă instanță din Italia a respins verdictul instanței inferioare și a ordonat rejudecarea cauzei.

Bărbații au fost condamnați, în primă instanță, în 2016, pentru viol asupra unei femei de origine peruană, care avea 22 de ani în momentul atacului în 2015. Ulterior au fost achitați de Curtea de Apel din Ancona, iar în sentința magistraților era notat raționamentul judecătorilor, conform căruia povestea femeii nu era suficient de credibilă pentru că seamănă cu un bărbat și, prin urmare, era neatrăgătoare. Judecătorii - care au fost toți femei - și-au tras concluziile dintr-o fotografie a femeii și pentru că inculpații au declarat că nu au fost atrași de ea, unul înregistrând numărul victimei în telefonul său mobil sub numele de "Viking".

"Am citit această propoziție în 2017 și de aceea am atacat decizia la instanța supremă", a declarat Cinzia Molinaro, avocatul femeii, pentru Guardian. "A fost dezgustător să citesc; judecătorii și-au exprimat diferite motive pentru a decide să-i achite, dar unul a fost pentru că [inculpații] au spus că nici măcar nu i-au plăcut, pentru că era urâtă. Ei au scris că o fotografie [a femeii] a reflectat acest lucru".  Cazul va fi reluat de către o instanță din Perugia.

Coctail cu droguri

Molinaro susține că inculpații au obligat femeia să bea alcool amestecat cu droguri. Doctorii spun că rănile ei erau în concordanță cu violul și că în sângele ei exista un nivel ridicat de benzodiazepine. Molinaro a spus că femeia sa mutat înapoi în Peru după ce a fost ostracizată de comunitatea din Ancona pentru că a raportat bărbații.

Luisa Rizzitelli, purtătoarea de cuvânt a Rebel Network, grupul de femei care a organizat protestele de la Ancona, a declarat că decizia judecătorilor este "medievală".

"Cel mai rău lucru este mesajul cultural care a venit de la trei judecători de sex feminin care i-au achitat pe acești doi bărbați pentru că au decis că este improbabil ca ei să vrea să violeze pe cineva care ar arăta prea masculin", a spus Rizzitelli.

"Este rușinos. Dar pentru a obține aproape 200 de persoane la protest a fost un miracol pentru Italia - din fericire, arată că sensibilitatea față de astfel de subiecte este din ce în ce mai puternică ".

Vezi și: Vaslui. Femeie, violată și lăsată să moară pe câmp

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel