Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Vino să dialoghezi cu Meg Wolitzer!

Astăzi, de la ora 18.00, puteţi dialoga cu Meg Wolitzer în cadrul Întâlnirilor Young Fiction Connection, de la Cărtureşti-Verona. Autoarea va discuta cu fanii săi din România, prin intermediul unei video-conferinţe, despre cartea Belzhar (Editura Trei, 2014).

Meg Wolitzer a scris primul său roman, Sleepwalking, o poveste despre trei fete obsedate de poezie şi moarte, pe când era studentă la Brown University. A predat scriere creativă la Universitatea din Iowa şi la Skidmore College. De asemenea, a fost artist invitat la Princeton University.

Printre romanele sale se numără Interesanții (numită una dintre cele mai bune cărţi ale anului 2014 de către The New York Times Book Review, The Washington Post şi The Chicago Tribune), The Uncoupling, The Ten-Year Nap, The Position şi The Wife. Povestirile sale au apărut în The Best American Short Stories şi The Pushcart Prize.

Belzhar este una dintre cele mai bune cărţi despre întrebările şi suferinţele adolescenţilor, despre greşeli în relaţiile dintre părinţi şi copii, şi ele aparţin şi unora şi altora, şi mai ales despre lectură. Este cel mai frumos omagiu adus lecturii.

O iubire neîmpărtăşită, o suferinţă ascunsă şi o vindecare prin lectură şi explorare interioară.

Jam Gallahue simte primii fiori de iubire pentru Reeve Maxfield, un englez venit să studieze pentru un semestru în America. Din păcate, relaţia lor este curmată brusc, iar Jam nu-şi mai poate reveni şi ajunge la o şcoală cu internat pentru adolescenţi "fragili emoţional şi foarte inteligenţi".

Aici, profesoara de literatură îi îndeamnă să citească romanul Clopotul de sticlă de Sylvia Plath şi le dăruieşte câte un jurnal, în care să îşi noteze gândurile. Inexplicabil, fiecare deschidere a jurnalului înseamnă intrarea într-o lume suprarealistă, în care traumele care i-au marcat încă nu s-au petrecut şi totul este bine. Belzhar este numele pe care-l dau acestei lumi.

Citește și: DokStation prezintă "One More Time With Feeling"

"O explorare a minţii umane care te ţine cu sufletul la gură – personajele adolescente ale lui Meg Wolitzer sunt pline de viaţă, cu emoţii reale şi poveşti interesante", notează Kirkus Review

Întâlnirile Young Fiction Connection îşi propun să îi aducă cât mai aproape pe adolescenţi şi autorii lor preferaţi, prin intermediul unor video-conferinţe lunare. Proiectul a debutat pe 26 februarie, cu o întâlnire cu Jenny Han (Tuturor băieţilor pe care i-am iubit şi P.S. Te mai iubesc şi-acum). În luna martie, a continuat cu o discuţie dinamică cu Leigh Bardugo (Regatul Umbrelor, Regatul Furtunilor, Regatul Luminilor). Pe 19 aprilie ne-am întâlnit cu Patrick Ness şi am povestit despre volumele Chemarea monstrului, Vocea pumnalului şi Pe viaţă şi pe moarte. Prima serie de evenimente s-a încheiat în forţă, pe 20 mai, cu Stephen Chbosky și o video-conferință inedită despre romanul Jurnalul unui adolescent timid.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel