Vila de lux a fostului ginere al lui Putin, din sudul Franței, ocupată de activiști. Cine este Kirill Shamalov, cunoscut drept cel mai tânăr miliardar al Rusiei - VIDEO

Vila de lux a fostului ginere al lui Putin, din sudul Franței, ocupată de activiști. Cine este Kirill Shamalov, cunoscut drept cel mai tânăr miliardar al Rusiei / Foto: Captură video Youtube Vedete News
Vila de lux a fostului ginere al lui Putin, din sudul Franței, ocupată de activiști. Cine este Kirill Shamalov, cunoscut drept cel mai tânăr miliardar al Rusiei / Foto: Captură video Youtube Vedete News

Vila de lux din sudul Franței a fostului ginere al lui Putin a fost ocupată de activiști.

Poliția franceză a reținut luni doi bărbați pentru că au pătruns într-o vilă deținută de fostul ginere al președintelui rus Vladimir Putin, în semn de protest față de invadarea Ucrainei, au declarat procurorii.

Unul dintre bărbații care au pătruns în reședința de lux de pe malul mării din stațiunea de sud-vest Biarritz a fost un activist francez pe nume Pierre Haffner. Celălalt s-a descris ca un oponent al regimului lui Putin, scrie Daily Mail.

Cine este Kirill Shamalov, fostul ginere al lui Vladimir Putin

Omul de afaceri Kirill Shamalov este descris de presa internațională drept fostul ginere al lui Putin. A fost căsătorit cu fiica mai mică a liderului rus, Katerina Tikhonova.

Un videoclip postat de Haffner pe YouTube îl arăta pe unul dintre cei doi activiști anti-Putin plimbându-se prin vasta casă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, construită pe o stâncă, cu priveliști impresionante asupra Atlanticului.

„Această casă a fost cumpărată cu bani furați de Putin, de mafia lui, de la poporul rus și popoarele asuprite de Rusia lui Putin”, a spus bărbatul.

Un alt videoclip de pe platforma de streaming l-a arătat pe cel de-al doilea bărbat fluturând un steag ucrainean de pe unul dintre balcoanele vilei.

În descria videoclipului scria: „Casa poporului este pregătită să găzduiască refugiați din regimul Putin”.

Biarritz, stațiunea adorată de oligarhii ruși



Se presupune că Kirill s-a aventurat pe piața imobiliară străină după ce a cumpărat eleganta casă de 300 de metri pătrați din stațiunea  Biarritz, cunoscută a fi o destinație turistică atractivă pentru rușii bogați. Membrii aristocrației imperiale a Rusiei din secolul al XIX-lea vizitau Hôtel du Palais din Biarritz, un fost palat construit în anii 1850 pentru împărăteasa franceză Eugénie.

Înainte ca Putin să preia președinția, s-a raportat că a fost contactat personal de Kremlin în timp ce se afla în vacanță cu familia în orașul francez. 

Și la începutul anilor 2000, Rusia a numit în mod neobișnuit un consul onorific pentru micul oraș, în ciuda orașelor din apropiere Bordeaux și Toulouse, care se laudă cu populații mult mai mari, neavând nici un avanpost diplomatic similar.

Cât a costat vila de lux din Franța



Kirill Shamalov și fiica lui Putin au cheltuit aproape 50.000 de lire sterline pe un covor și mai mult de 5.000 de lire sterline doar pe cărți japoneze atunci când au cumpărat vila de 4 milioane de lire sterline cu patru etaje, situată pe litoral și ocupând un loc special în inima lui Putin.

Shamalov este unul dintre asociații lui Putin afectați de sancțiuni, după invazia Rusiei în Ucraina. El este un afacerist, avocat și magnat din industria petrochimică și fusese deja supus sancțiunilor impuse de SUA în 2018, după ce a fost numit public drept soțul fiicei celei mai mici a lui Putin.

Kirill Shamalov, cunoscut drept cel mai tânăr miliardar al Rusiei 

Se știe că frații Shamalov au legături profunde cu alți membri ai elitei Putin, care au remodelat economia Rusiei în anii 2000 și au făcut averi personale în mod ilegal. Cunoscut drept cel mai tânăr miliardar al Rusiei, Kirill a fost căsătorit cu Tikhonova timp de cinci ani, din 2013 până în 2018.

Chiar înainte de a absolvi facultatea, Kirill a fost numit consilier juridic șef al Gazprom pentru activitatea economică străină în 2002. Avea doar 20 de ani la acea vreme.

Trei ani mai târziu, a devenit „consilier juridic șef” la Gazprombank, pe atunci încă o subsidiară a Gazprom, înainte de a se alătura Sibur, cea mai mare companie petrochimică din țară, în calitate de vicepreședinte, în 2008.

Tatăl său Nikolai, un prieten apropiat al regimului lui Putin, rămâne vicepreședinte în consiliul de administrație al companiei și este acționar la Bank Rossiya, pe care oficialii serviciilor de informații au numit-o anterior „banca personală” a elitei din Rusia. Averile lui Kirill au început să crească vertiginos la scurt timp după nunta sa cu fiica președintelui. În 18 luni de la ceremonie și la doar 26 de ani, Shamalov a fost catapultat pe lista Forbes a celor mai bogați oameni din lume și a fost printre cei mai tineri miliardari ai Rusiei, după ce a achiziționat un pachet de 17% din acțiunile Sibur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel