Viitorul procuror general al SUA promite să-i aducă pe banca acuzaţilor pe autorii asaltului asupra Capitoliului

Viitorul procuror general al SUA promite să-i aducă pe banca acuzaţilor pe autorii asaltului asupra Capitoliului
Viitorul procuror general al SUA promite să-i aducă pe banca acuzaţilor pe autorii asaltului asupra Capitoliului

Judecătorul Merrick Garland, desemnat procuror general al SUA de către preşedintele Joe Biden, se angajează să-i aducă în faţa justiţiei pe susţinătorii lui Donald Trump care au atacat Capitoliul în 6 ianuarie şi să garanteze 'independenţa' justiţiei.

'Voi conduce procedurile judiciare împotriva adepţilor supremaţiei albe şi a altor persoane care au luat parte la asaltul asupra Capitoliului în 6 ianuarie', va afirma Garland în discursul pe care urmează să-l rostească în timpul audierii sale, luni şi marţi, în faţa senatorilor, care vor decide confirmarea sa la conducerea Departamentului Justiţiei, conform unor extrase din acest text apărute în presă. Cel puţin 230 de persoane au fost deja inculpate pentru implicarea lor în atacul violent asupra Congresului american şi anchetatorii vizează alte sute de indivizi. Magistratul de 68 de ani promite de asemenea să 'apere independenţa' departamentului său de 'influenţe partizane', în special prin crearea unor reguli clare pentru efectuarea anchetelor federale şi printr-o reglementare strictă a comunicării cu Casa Albă.

Considerat un progresist moderat, Merrick Garland insistă, de asemenea, asupra importanţa luptei împotriva inegalităţilor juridice cu care se confruntă reprezentanţii minorităţilor etnice din Statele Unite. Preşedinte al Curţii de Apel din Washington, Garland fusese desemnat de Barack Obama în urmă cu cinci ani pentru funcţia de judecător la Curtea Supremă, dar senatorii republicani i-au blocat atunci nominalizarea, relatează publicaţia online La Presse.ca, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel