EXCLUSIV  Viitorul primar al Iașului vine de la ”fără hoție nu e mare șmecherie”. Radu Țibulcă: Ăsta ar fi primul lucru pe care l-aș face!

Ghiță Șpagoveanu știe cum e cu șpăgile. Radu Țibulcă, poate viitorul primar al Iașului, vrea să fie exact opusul rolului său din serialul ”Moldovenii” de la Kanal D.

Serialul ”Moldovenii” este difuzat în fiecare sâmbătă, de la ora 20:00. Acolo îl puteți urmări pe Radu Țibulcă în rolul primarului Ghiță Șpagoveanu. Actorul vrea să ajungă primar și în viața reală, dar peste câțiva ani. Despre acest subiect, ne-a vorbit într-un interviu în exclusivitate pentru DC News.

DC News:  Zi-ne despre Radu Țibulcă. Te-ai gândit să intri în politică? De ce ai candida?

Da, m-am gândit și mă gândesc în continuare, foarte serios. Mă gândesc să intru în politică în momentul în care voi fi pregătit să fac asta, iar acea pregătire înseamnă să fi acumulat o experiență destul de mare și fi ajuns la o anumită maturitate, astfel încât să pot să iau anumite decizii ferme, să am credibilitate în fața potențialilor mei alegători. 

Consider că a fi pregătit să intri în politică mai presupune să  fii  relaxat din punct de vedere financiar, în sensul în care situația ta financiară trebuie să fie și un fel de garanție în fața alegătorilor tăi, un fel de asigurare că intrarea în politică nu este pricinuită de dorința de a te îmbogăți. De ce aș intra în politică? E simplu… pentru că îmi doresc real să schimb anumite lucruri, și nu doar la nivel declarativ.  Consider că educația pe care am primit-o este un foarte mare avantaj și o garanție, totodată, că nu voi face acest pas pentru a obține foloase necuvenite sau a mă îmbogăți peste noapte, sub nicio formă. Așadar, când voi intra în politică o voi face pentru că îmi doresc cu adevărat schimbări și cred că acestea nu se pot produce decât cu aportul nostru, al cetățenilor, printr-o implicare în echipă. Intrarea în politică a căzut în derizoriu, în ultima vreme, fiind asociată, în ultimul timp, cu necinstea, hoția, vicleșugul. De aceea consider că este foarte important să facem acest pas, pentru că doar așa se poate schimba acea clasa politică care nu este altceva decât oglinda actuală a societății noastre de azi.

DC News: Ca primar, că tot îți este cunoscută ”meseria”, care ar fi primul lucru pe care l-ai face pentru oameni dacă, în viața reală, ai fi edil?

 

Îmi doresc să fiu edil și sper că, peste opt ani, să fiu primarul municipiului Iași, oraș în care m-am născut, în care am copilărit, care mi-a oferit cele mai de preț momente din viața mea și pe care îl iubesc foarte mult. Are un potențial fantastic. Îmi doresc ca acest oraș extraordinar să-și recapete statutul de capitală istorică, în adevăratul sens al cuvântului. De aceea consider că este atât de important să ajut, prin tot ce pot, să-i redau acea strălucire de odinioară, pe care Iașiul a avut-o, din punct de vedere cultural, financiar, politic și administrativ. Primul lucru pe care l-aș face? Aș “rade” din instituțiile din subordinea primăriei absolut toate ‘nepotismele’, toate urmele de nepotism, toți angajații care nu-și justifică salariile;  aș aduce în instituții oameni cu adevărat profesioniști, oameni care să fi avut rezultate în domeniile lor de activitate, rezultate grăitoare ale performanțelor lor, oameni care să poată clădi, în timp, un oraș cu adevărat dezvoltat, la standarde înalte. Aceștia ar fi “primii pași”. 

DC News:  Am înțeles care este sloganul electoral al lui Șpagoveanu - ”fără hoție nu e mare șmecherie”. Al lui Radu Țibulcă ar fi care?

Nu știu, încă nu m-am gândit la asta, la un slogan… până în acest moment. În primul rând, sloganul/fraza pe care aș “îmbrățișa-o”, după care m-aș ghida, ar fi cea a unei normalități conduse de bunul simț. Cred că asta ne lipsește nouă cel mai mult; oameni care să ajungă în funcții înalte, să fie factori decizionali, și care să aibă bun simț. Pentru că dacă ai această calitate, vei fi oprit de ea să faci grosolăniile pe care le fac unii.

Pe lângă bunul simt și bunele intenții este foarte important, de asemenea, să ai alături un bun specialist, pentru că oricum, ca primar, ca deputat, senator, nu vei putea stăpâni toate domeniile de activitate niciodată, oricât de plurivalent ai fi. Cred că e nevoie să găseșți oamenii cheie, competenți, pentru a implementa deciziile respective, pentru a-ți pune în practică viziunea. Cu siguranță, sloganul meu va fi legat de bun simț.

VEZI ȘI: ”Politicianul fenomen” Ghiță Șpagoveanu. Radu Țibulcă: De-asta a prins bine la public!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel