Victorie în instanță pentru Dragnea. Codrin Şefănescu, reacţie: Cu toate astea, unii nu vor sa-l elibereze!

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

Codrin Ştefănescu reacţionează după ultima decizie a judecătorilor în ceea ce îl privește pe Liviu Dragnea. Acestuia i-au fost încălcate drepturile la sănătate și la apărare.

"Acum! Instanța a decis că lui Liviu Dragnea i-au fost încălcate in închisoare dreptul la sănătate și dreptul la apărare! Rând pe rând, judecătorii dau decizii definitive vis-a-vis de abuzurile la care este supus de doi ani!

Și cu toate astea, unii nu vor sa-l elibereze! Ignorând in mod bizar deciziile instantelor, deciziile comisiei de eliberare condusă de un judecător, legea in ansamblul ei!", transmite Codrin Ştefănescu printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Lui Liviu Dragnea i-ar fi fost încălcat dreptul la sănătate

Potrivit Antena 3, lui Liviu Dragnea i-a fost încălcat dreptul la sănătate. Conform judecătorilor, liderului PSD până în 2019 i-au fost încălcate drepturile la sănătate și apărare. Decizia a fost dată de magistrații Judecătoriei Sectorului 5, iar aceasta este definitivă.

Liviu Dragnea rămâne în spatele gratiilor, dar miercuri, pe 19 mai, acesta va veni în fața judecătorilor cu o contestație împotriva respingerii cererii de liberare condiționată. La finalul lunii aprilie, magistrații Judecătoriei din Sectorul 5 au motivat respingerea eliberării lui Liviu Dragnea.

Astfel, conform informațiilor furnizate de aceștia, Liviu Dragnea „nu a dat dovadă de un comportament exemplar“, a primit 8 recompense, foarte puține pentru a putea fi eliberat. De asemenea, judecătoarea face referire și la o sentință anterioară a lui Liviu Dragnea și spune că vorbim de „un concurs de două sancțiuni“. Totodată, potrivit acesteia, problemele medicale nu reprezintă un criteriu, iar penitenciarul e obligat să asigure dreptul la asistență medicală. 

Ce a declarat avocatul Flavia Teodosiu

„În primul rând, decizia de astăzi ajută în ideea în care mai adăugăm niște drepturi la lista de drepturi încălcate la lista de drepturi încălcate domnului Dragnea. După ce au fost încălcat dreptul la muncă și altele, constatăm faptul că în cadrul penitenciarului a fost încălcat și dreptul la sănătate și dreptul la asistență juridică. Dânsul a și explicat, a avut o intervenție chirurgicală pe spate, iar ulterior, întrucât l-au carantinat încă odată, din punctul nostru de vedere fără niciun fundament medical sau legal, atunci când trebuia să i se acorde asistența medicală nu i s-a acordat, întrucât asistentul nu a avut voie să intre în cameră, iar domnul Dragnea nu a avut dreptul să iasă din cameră, motiv pentru care dânsul a fost obligat să se miște singur pe spate sau să apeleze la bunăvoința unuia dintre colegii de cameră, ceea ce s-a și ntâmplat", a declarat aceasta.      

Citeşte şi: Victorie în instanță pentru Dragnea. Flavia Teodosiu: Am avut o mare surpriză

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel