Victor Boștinaru, declarații Parlamentul European: Ne luptăm

Victor Boștinaru
Victor Boștinaru

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru, vicepreședintele Grupului S&D pentru politică externă, a subliniat faptul că Acordul de parteneriat economic UE-Japonia, care va crea o zonă comercială deschisă pentru peste 600 de milioane de persoane, este cea mai bună opțiune pentru garantarea unui comerț liber, echitabil și durabil.

Intervenția eurodeputatului român a avut loc în plenul Parlamentului European, reunit în această săptămâna la Strasbourg, în prezența Comisarului European pentru Comerț, Cecilia Malmström.

VEZI ȘI Boștinaru, proteste Paris: România a fost material didactic

Conform eurodeputatului Victor Boștinaru: „Este de la sine înțeles că Japonia este un partener cu aceleași idealuri. Ținând cont de vremurile complexe și pline de provocări cu care ne confruntăm pe scena globală, este de o importanță strategică săinvestim într-o mai bună cooperare și aliniere cu Japonia, în chestiuni ce țin de comerț, dezvoltare, mediu și afaceri externe".

Beneficiile acestor acorduri se vor îndrepta către toți


"Așa cum am afirmat anterior, noi, Uniunea Europeană, dar înainte de toate, noi, social-democrații, ne luptăm de mult timp pentru a ne asigura că acest acord de parteneriat va fi o schimbare semnificativă în Politica Comercială Globală. Noile acorduri comerciale vor contribui la o creștere economică inteligentă și incluzivă. Beneficiile acestor acorduri se vor îndrepta către toți, persoanele vulnerabile vor fiprotejate și vom lua toate măsurile necesare pentru a atenua eventualele efecte negative ale globalizării. Cred că acest acord merge în această direcție și cred că acest acord este mai bun decât toate celelalte negociate anterior!

CITEȘTE ȘI Scrisoare anti-Dragnea. Boștinaru: Acesta este cel mai mare pericol

Acordul comercial negociat cu Japonia ne permite să sprijinim un sistem OMC deschis și bazat pe reguli, promovând în același timp cele mai înalte standarde din regiunea Asia-Pacific, și anume în domeniul mediului, al siguranței alimentare, al protecției consumatorilor și al drepturilor muncitorilor", a mai spus Victor Boștinaru.

Vezi întreaga declarație aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel