Vi s-a furat telefonul? Ce trebuie să faceți pentru ca nimeni să nu vă citească mesajele de pe WhatsApp

Scutaru Cristina / 20 aug 2019 / 19:23 Salveaza PDF Comentarii

În cazul nefericit în care telefonul dumneavoastră ar putea să fie furat sau pierdut, trebuie să vă asigurați că nimeni nu va putea utiliza contul dumneavoastră WhatsApp.

Ce trebuie să faceți

 

Blocați cartela SIM. Vă recomandăm să contactați operatorul de telefonie mobilă să blocheze cartela SIM cât mai repede posibil. Apoi, nu va mai exista posibilitatea ca respectivul cont să fie reînregistrat pe dispozitivul respectiv, din moment ce pentru înregistrarea unui număr pe WhatsApp este nevoie să se primească un SMS sau un apel.

În acest moment, aveți două posibilități:

 


Utilizați o nouă cartelă SIM cu același număr de telefon pentru a activa contul WhatsApp pe noul  telefon. Aceasta este cea mai rapidă soluție pentru dezactivarea unui cont pe un dispozitiv furat. WhatsApp poate fi utilizat doar cu un singur număr de telefon alocat unui singur dispozitiv telefonic.

Trimiteți un E-mail la WhatsApp cu textul Telefon pierdut/furat: Vă rog să îmi dezactivați contul în corp e-mail, împreună cu numărul dvs. de telefon în format internațional precum este descris aici.


Notă:

Chiar și cu cartela SIM blocată și cu serviciul de telefonie întrerupt, WhatsApp poate fi folosit pe Wi-Fi, în cazul în care nu ne contactați cu o cerere de dezactivare cont.

WhatsApp nu vă poate ajuta în a localiza telefonul pierdut/furat. Dezactivarea prin remote access (acces de la distanță) nu este posibilă.

În cazul în care ați creat un backup prin utilizarea Google Drive, iCloud sau OneDrive înainte ca telefonul să dispară, este posbil să puteți recupera acest istoric. 


Ce se întâmplă în momentul în care un cont este dezactivat

În momentul în care contul dumneavoastră este dezactivat, acesta nu este șters în totalitate.

Contactele pe care le aveți vor putea vedea profilul dumneavoastră în lista lor de contacte WhatsApp.

Contactele vă pot trimite mesaje, care vor rămâne în stare de aștepare timp de 30 de zile.

Dacă vă reactivați contul înainte ca acesta să fie șters, veți primi toate mesajele care au fost în stare de așteptare și veți continua să faceți parte din toate grupurile de conversații.

În cazul în care un cont dezactivat nu este reactivat în decurs de 30 de zile, va fi șters în totalitate.


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27