Vezi care sunt propunerile PNL, PDL și UDMR pentru Avocatul Poporului

avocat
avocat

 Nominalizările pentru Avocatul Poporului au intrat în linie dreaptă, astfel că partidele au început să decidă asupra persoanelor pe care le vor susține  într-o şedinţă de plen comun a Camerei Deputaţilor şi Senatului. Instituţia Avocatul Poporului este condusă de pe data de 3 iulie de Valer Dorneanu, adjunct al Avocat al Poporului, după ce Gheorghe Iancu a fost revocat din funcţie de plenul Parlamentului.

Pentru funcţia de Avocat al Poporului, PNL au propus-o pe Lenuţa Cobuz,  PDL - pe Gheorghe Iancu, iar grupurile parlamentare ale UDMR l-au propus pe Peter Eckstein Kovacs

 Candidatul UDMR, Peter Eckstein Kovacs, este susţinut pentru a deveni Avocatul Poporului şi de 22 de organizaţii neguvernamentale care lucrează în domeniul drepturilor omului şi al apărării drepturilor categoriilor de persoane expuse discriminării din România, scrie Agerpres.

 Aceste organizaţii au solicitat Parlamentului să permită participarea reprezentanţilor societăţii civile la audierile candidaţilor pentru Avocatul Poporului în comisiile permanente de specialitate.

 Propunerea pe care PNL a înaintat-o Birourilor Permanente pentru Avocatul Poporului este Lenuţa Cobuz, specialist în justiţie militară, care lucrează în sectorul privat în calitate de consilier juridic. Potrivit CV-ului anexat de liberali propunerii lor, Lenuţa Cobuz a lucrat înainte de 2005 ca ofiţer de justiţie, consilier principal la Inspectoratul MApN şi preşedinte al Comisiei de jurisdicţie a imputaţiilor din MApN.

 Grupurile parlamentare ale PDL îl propun pe Gheorghe Iancu, care a mai îndeplinit funcţia de Avocat al Poporului.

 Grupurile parlamentare ale PSD şi progresiştilor nu şi-au depus încă propunerile la BP.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel