Vasile Dîncu dă cărțile pe față despre președinte. Informații din sondaje, ce-și doresc românii

Temele de campanie electorală au fost diverse, însă nu toate au fost convingătoare, indiferent din ce direcție au fost lansate, iar sociologul Vasile Dîncu a explicat ce așteptări au românii de la președintele lor.

Invitat la Realitatea Tv, Vasile Dîncu a explicat că așteptările românilor sunt deiferite de ceea ce face de fapt președintele României, în conformitate cu atribuțiile constituționale:

”Ce există în orizontul de așteptare al populației? Noi am făcut studii și înainte și după campanii, întrebând oamenii: 'ce vă doriți de la președinte?' Și ne-am dat seama că oamenii își doresc de la președintele României lucruri pe care președintele României nu le poate face: să mărească pensiile, salariile, să facă șosele, autostrăzi, să facă dreptate, să facă relații bune cu alte țări. Ei, asta ar putea să facă. Dar asta nu înseamnă că acestea trebuie să fie temele lui. El nu poate să facă aceste lucruri direct, dar le poate face vorbind despre aceste teme”, a explicat Dîncu.

”În primul rând, președintele trebuie să motiveze. Să fie un exemplu pentru națiune, să motiveze pentru anumite lucruri: să meargă la școală, să învețe, să dea o liniște necesară, promovând idei antreprenoriale etc. Trebuie să creeze solidaritate și un sens colectiv. El trebuie să ne spună în ce direcție mergem. Nu ajunge să spui că ai performanțe extraordinare că ai dat jos PSD-ul. Asta este o chestiune politică, licită în spațiul public. Pe de altă parte, trebuie să aduci viziunea pentru o țară, prin lucruri simple”, a mai spus sociologul Vasile Dîncu, vineri seara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel