Urmărește emisiunea live


Vârsta de pensionare pentru femei va crește, spune ministrul Muncii

femei
femei

Femeile se vor pensiona mai târziu, a declarat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, care a precizat că avem o recomandare pe ţară şi trebuie s-o respectăm, "pentru că suntem într-o horă şi trebuie să jucăm toţi la fel".

 Invitată la Realitatea TV, în cadrul emisiunii Realitatea la raport, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că vârsta de pensionare pentru femei va creşte.

 "Din 2035, avem o recomandare pe ţară! Vârsta de pensionare a femeilor să fie egală cu cea a bărbaţilor.

Toată lumea se va alinia la acest lucru. În Franţa o s-o facă, pentru că suntem într-o horă şi trebuie să jucăm toţi la fel. Luptăm pentru egalitate de gen. Trebuie să respectăm nişte reguli. Tot ce am putut să fac a fost să negociez la sânge ca să fie cât mai târziu. Până în 2035 cine ştie ce se va mai modifica", a declarat Mariana Câmpeanu.

Ministerul Muncii a propus în Strategia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă 2013-2020 să egalizeze vârsta de pensionare pentru femei și pentru bărbați și să susțină reforma pensiilor prin promovarea șanselor de angajare a lucrătorilor vârstnici. Ce ar însemna acest lucru? Ca din 2015, femeile să iasă la pensie la vârsta de 65 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel