Vara din 2018 - cea mai caldă din istoria Belgiei

Belgia s-a confruntat anul acesta cu cea mai caldă vară din istorie

Temperatura medie înregistrată în lunile iunie, iulie şi august a depăşit recordul din 2003, de 19,7 grade Celsius, a anunţat vineri şeful provizoriu al Institutului regal meteorologic (IRM), citat de AFP. Previziunile pentru ultima săptămână din august, cu temperaturi de cel puţin 20 de grade Celsius, permit să se afirme cu '90%' certitudine că acest record din 2003 va fi bătut, a precizat pentru AFP oficialul citat, David Dehenauw.

IRM va prezenta cifre oficiale în acest sens la 1 septembrie. Însă, a scris Dehenauw pe contul său de Twitter, 'având în vedere observaţiile de până acum şi previziunile până la 31/8', această vară va fi 'cea mai caldă din 1833'. La trei ani de la crearea Belgiei, respectiv în 1833, au început observaţiile meteorologice regulate la staţia Bruxelles-Uccle, potrivit site-ului IRM.

Vara lui 2018 este cea mai caldă înregistrată vreodată din cauza celor două 'valuri de căldură' cu care Belgia s-a confruntat în iunie şi la începutul lui august, a explicat David Dehenauw. Din vara lui 2003, a mai precizat el, Belgia se conformează definiţiei olandeze a 'valului de căldură' (expresie preferată 'caniculei'), ceea ce înseamnă înregistrarea de temperaturi maxime de peste 25 de grade Celsius timp de cinci zile la rând, 'dintre care trei cu cel puţin 30 de grade'.

Vezi și: Căldură în Arctica: Renii din Norvegia au mari probleme



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel