Valentin Popa, susținere rectori. Senatul Universității I.L Caragiale: Rectorul Nicolae Mandea a semnat în nume propriu

Senatului Universității de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București critică decizia rectorului Nicolae Mandea de a semna scrisoarea de susținere pentru candidatura lui Valentin Popa la funcția de ministru al Educației. 

Membrii Senatului Universității de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale susțin că rectorul Nicolae Mandea a luat o decizie în nume propriu și gestul său personal nu poate angrena imaginea instituției în susținerea lui Valentin Popa. 

"Senatul UNATC consideră semnarea de către domnul rector Nicolae Mandea a susținerii candidatului PSD la funcția de ministru al Educației, ca pe un gest personal, făcut în nume propriu, și care prin simpla invocare a funcției domniei sale nu poate angrena - fără acordul Senatului - numele și imaginea instituției într-un act public, altul decât cele administrativ-legale care îi sunt atribuite prin lege și cu atât mai puțin în unul cu tentă politică.

Semnătura domnului rector Nicolae Mandea pe un document care nu are nicio valoare juridică nu poate, ipso facto, angrena instituțional UNATC nici măcar la nivel de rector și, cu atât mai puțin, la nivel de Senat sau de instituție.

Act personal, subiectiv 

În consecință, Senatul UNATC consideră gestul domnului rector ca pe un act personal și subiectiv, față de care Senatul UNATC se distanțează, considerând totuși că domnia sa, cu titlu individual, a depășit cadrul strict al principiilor Cartei noastre și care se referă fără niciun echivoc la caracterul apolitic al instituției și la dreptul ei de a rămâne echidistantă față de orice cerc al puterii, impermeabilă la orice formă de ingerință a politicului în bunul ei mers,” se arată într-un comunicat de presă al Senatului Universității de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel