Vaccinul Moderna, eficiență de 94,5%! Rezultat incredibil al testelor preliminare

Vaccinul dezvoltat de compania Moderna ar fi eficient în 94,5% din cazuri, transmite compania după un raport preliminar.

Compania producătoare de medicamente Moderna a anunțat că vaccinul său anti-Covid-19 are o rată de succes de 94,5%, după ce a analizat datele preliminare ale studiului larg și încă în desfășurare, transmite New York Times.

Cercetătorii au spus că rezultatele sunt mai bune decât s-ar fi așteptat vreodată, însă vaccinul nu va putea fi disponibil pe piață preț de alte câteva luni. Moderna este a doua companie care să facă publice date preliminare despre un vaccin aparent de succes, oferind speranțe pentru încheierea pandemiei care a infectat 53 milioane oameni și a ucis peste 1,2 milioane.

Prima dovadă că vaccinul poate preveni Covid-19

CEO-ul companiei, Stéphane Bancel, a transmis, într-un comunicat, că rezultatele oferă „prima validare clinică cum că vaccinul nostru poate preveni boala Covid-19, incluzând o formă severă”. Totuși, atât Pfizer cât și Moderna au anunțat descoperirile în comunicate de presă, nu în jurnale științifice verificate încrucișat de oamenii de știință. Astfel, rezultatele nu pot fi considerate finale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel