USR, avertisment despre legea pensiilor: Este imposibil

Florin Răvdan / 08 iul 2019 / 15:12 Salveaza PDF Comentarii
Pensii
Descriere foto: Pensii

USR a criticat din nou legea pensiilor şi a anunţat că orice guvern care vine de acum trebuie să găsească bani pentru susţinerea acestor măriri. Mai mult, USR anunţă că o parte dintre pensii ar trebui desfiinţate, pentru ca impactul bugetar să nu fie foarte mare. 

"Noua lege a pensiilor a fost promulgată astăzi de președintele Iohannis. Pentru a acoperi pensiile în următorii 4 ani, așa cum vor fi ele recalculate și majorate de noua lege, Guvernul, indiferent de coloratura lui politică, va trebui să găsească 172,55 miliarde de lei.

Adică, de peste patru ori bugetul cumulat al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Sau de peste cinci ori bugetul actual al Ministerului Educației Naționale. Sau de aproape 15 ori bugetul actual al Ministerului Transporturilor.

Este imposibil să ai un asemenea impact bugetar și să păstrezi pensiile speciale, ba chiar să le și înmulțești, prin ordonanță de urgență, așa cum a făcut Guvernul Dăncilă doar pentru a-i satisface pe baronii locali PSD.

Este imposibil să pretinzi că reformezi sistemul de pensii și că elimini inechitățile din sistem, așa cum au făcut PSD și ALDE, și să păstrezi pensiile speciale. Altfel, noua lege este doar o farsă de prost gust, orchestrată de coaliția PSD-ALDE doar pentru a atrage voturile pensionarilor.

USR nu se opune măririi pensiilor, dar crede că majorările trebuie făcute cu responsabilitate bugetar-fiscală. Acum, mai mult ca oricând, trebuie desființate pensiile speciale!"

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26