USL, votată de 62% dintre români. PDL nu trece de 15% - Sondaj Avangarde

Potrivit unui sondaj Avangarde, comandat de NewsIn, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, 62% dintre respondenți ar vota USL, ARD ar fi votată de 15% dintre români, iar PP-DD de 14 %. UDMR ar obține 3% din voturi, PRM 2%, iar PNG 1%.

Potrivit cercetării, Crin Antonescu este obțiunea la președinție a românilor, 37% ar vota cu liderul PNL, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile prezidențiale. Dan Diaconescu ar fi votat de 16% dintre respondenți, Victor Ponta de 14%, iar actualul președinte, Traian Băsescu de doar 9% dintre români.

Dacă, pentru funcția de președinte al României, românii ar trebui să aleagă între Crin Antonescu și Mihai Răzvan Ungureanu, 68% dintre aceștia l-ar vrea ca președinte pe Antonescu, în timp ce Mihai Razvan Ungureanu ar fi votat de doar 32%.

Întrebați pe cine ar alege între Crin Antonescu și Mugur Isărescu ca președinte al României, 63% dintre români ar vota pentru Antonescu, în timp ce Guvernatorul Băncii Naționale ar fi votat de 37% dintre cei intervievați.

Dacă, pentru funcția de președinte, românii ar trebui să aleagă între Crin Antonescu și Călin Popescu Tăriceanu, 66% l-ar alege pe Crin Antonescu, iar 34% pe Tăriceanu.

Sondajul a fost realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, solicitat de Agenția de presă NewsIn, în perioada 10-19 noiembrie 2012, pe un eșantion de 900 de persoane. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă neinstituţionalizată a României cu o eroare maximă tolerată de +/- 3,3% , pentru un interval de încredere de 95 %.

Sursă foto: captură Realitatea Tv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel