USL crede că a câștigat din primul tur alegerile de primar la Baia Mare. UPDATE:Cătălin Cherecheș are peste 51 la sută din voturi

chereches 2
chereches 2

Prezență modestă la urne, în Baia Mare, unde s-au desfășurat alegeri anticipate pentru funcția de primar, după ce Cristian Anghel a fost condamnat definitiv la doi ani și șase luni, cu executare, iar funcția a rămas vacantă mai bine de un an. Până la ora 20.00, au  votat 34.383 de băimăreni, adică 27,53% din totalul alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente. PSD susține că ar fi câștigat Cătălin Cherecheș din primul tur, cu 51,11 la sută din voturi.

Fostul primar nu s-a regăsit pe liste, dar a intrat în cabină și a ales, folosind o listă specială.  Poliția și Parchetul cercetează reclamații de fraude și de agresiune. PDL a încercat să amâne alegerile locale sau chiar să le anuleze, prin refuzul finanțării, pentru că nu are un candidat care să poată face față lui Cătălin Cherecheș, reprezentantul USL. Pentru că strategia de a bloca alegerile nu a ținut, Puterea s-a bazat pe fragmentarea votului, foști liberali și pesediști candidând pentru fotoliul de primar. Potrivit PSD, Cherecheș ar fi câștigat din primul tur. Numărătoarea voturilor s-a încheiat în 62 de secții dintr-un total de  70, iar candidatul opoziției a obținut 50,4 la sută din voturi, susțin surse PSD. Riscul unei schimbări de ultim moment nu este, însă, exclus, din cauza marjei reduse cu care candidatul USL depășește pragul de 50 la sută din voturile exprimate. PNL susține că ar fi câștigat candidatul USL, dar nu a dat cifre privind scorul. Candidatul PDL, Mihai Pătrașcu, a fost devansat de independentul Mircea Dolha, fost pesedist, care a luat 23 de procente.

UPDATE: După ultima numărătoare a PSD, candidatul USL, Cătălin Cherecheș, are 51,11 la sută din voturi, pe locul doi s-a plasat Dolha, cu 22,92 de procente, în vreme ce Pătrașcu a primit doar 13,73 la sută din opțiunile electoratului.

Citește și

Alegeri cu scandal la Baia Mare. Cupoane contra voturi și un jurnalist agresat de cumnata primarului Mircea Dolha

Cum a câştigat Opoziţia ALEGERILE din Baia Mare. UDMR a avut un rol cheie. Interviu cu Mircea Ursache, şeful filialei PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel