Ursula von der Leyen, în campanie la PE. Ghinea, întrebare despre MCV pentru toate statele UE, ce răspuns a dat

Florin Răvdan / 10 iul 2019 / 15:15 Salveaza PDF Comentarii

Europarlamentarii USR-PLUS au transmis că, înainte de a-şi da votul de susţinere pentru Ursula von der Leyen la preşedinţia Comisiei Europene, au vrut să se asigure că proiectele lor vor fi pe lista Comisiei în următorii cinci ani. 

"Am vrut să ne asigurăm că, înainte de a vota pentru candidata germană, există în programul său pe următorii cinci ani și obiectivele noastre pe care le-am prezentat în campania electorală. Este important că și-a declarat susținerea pentru reducerea decalajului dintre Estul și Vestul Uniunii Europene nu doar în teorie și a promis că va prezenta măsuri rapide și concrete pentru extinderea zonei Euro și Spațiului Schengen. Pentru România aceste puncte sunt esențiale și este o urgență să intre pe agenda Comisiei înainte de vot", a declarat Dragoș Tudorache, co-președinte al delegației Alianței 2020 USR-PLUS.

Ursula von der Leyen, răspuns despre MCV pentru toate statele UE

 

Cristian Ghinea, co-președinte al delegației Alianței din partea USR, a întrebat-o pe Ursula von der Leyen dacă susține un mecanism asemănător cu MCV care să garanteze verificarea tuturor statelor membre în ceea ce privește protejarea democrației și statului de drept. 

"Candidata la șefia Comisiei Europene a confirmat că va fi cât se poate de dură cu statele unde guvernele vor să controleze justiția însă nu a dat un răspuns clar dacă susține un mecanism pentru respectarea statului de drept în toate statele membre. Pentru noi, care am propus în campanie acest mecanism de tip MCV pentru toate statele din UE, este important să-l introducem pe agenda Comisiei cît mai rapid și vom insista. Derapajele politicienilor trebuie stopate în toată Europa pentru că acestea nu sunt doar specifice României și Bulgariei", a declarat Cristian Ghinea.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23